Reşiţa: Plan de măsuri pentru prevenirea gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Plan de măsuri pentru prevenirea gripei porcine
Reşiţa: Plan de măsuri pentru prevenirea gripei porcine

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, astăzi „Planul de măsuri pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripa A(H1N1) în unităţile de învăţământ”.

În şedinţa condusă de preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea, s-a prezentat Proiectul de Hotărâre privind aprobarea planului, care cuprinde, printre altele, organizarea de sesiuni de instruire a tuturor directorilor instituţiilor de învăţământ cu privire la măsurile de sănătate publică ce se impun pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin gripa A/H1N1. „ La nivelul fiecărei unităţi şcolare vor fi organizate întâlniri cu părinţii, pentru a li se prezenta măsurile care trebuie respectate pentru prevenirea îmbolnăvirilor, precum şi ore de dirigenţie destinate informării şi educării elevilor privind gripa şi măsurile de prevenire”, a declarat Paula Neamţu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii. La şedinţă au participat şi reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, Serviciului de Ambulanţă, Unităţii Fito-Sanitare şi ai Filialei Judeţene Crucea Roşie.  

Măşti de protecţie în şcoli

Conform reprezentanţilor reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică din judeţ, unităţile de învăţământ vor fi nevoite, în baza acestui plan, să-şi procure măşti de protecţie individuală de unică folosinţă şi vor asigura, permanent, aprovizionarea cu apă şi săpun, dar şi cu substanţe dezinfectante pentru asigurarea curăţeniei. În şcoli se vor înfiinţa şi comitete de gripă.„ Este foarte important să se constituie comitete de gripă, la nivelul unităţilor de învăţământ, cu responsabilităţi de colectare şi raportare la Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin, a datelor privind cazurile suspecte de gripă”, a concluzionat inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, colonelul Titus Susan .

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite