Plajele, scoase la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a deschis ieri licitaţia pentru câştigarea dreptului de exploatare a plajelor pentru sezonul turistic 2011.

Timp de trei zile, 177 de agenţi economici îşi vor disputa cele 73 de sectoare scoase la licitaţie, adică 57% din suprafaţa totală. Apele Române a anunţat că majoritatea ofertelor au fost depuse pentru plajele din Mamaia, Eforie şi Vama Veche. Astăzi, operatorii îşi dispută cea mai râvnită porţiune de pe litoral - Mamaia, între Hotel Rex şi zona Cazinou.

Comparativ cu anul trecut, cererea agenţilor economici pentru închirierea de plaje a scăzut, iar explicaţia ar fi preţul ridicat al unui metru de plajă care poate să ajungă şi până la 20 de lei. Anul trecut, cel mai scump metru pătrat de plajă a costat 10 lei.  „Apele Române spun că preţurile de la care pleacă licitaţia sunt cuprinse între un leu şi 10,38 lei pe metru pătrat, fără TVA.

În realitate, sumele sunt duble pentru că pe sectoarele respective pot fi amplasate beach-baruri, terenuri de recreere, de agrement sau baze nautice, pe suprafaţa cărora se cere un preţ mai mare. În final, preţul pe metrul pătrat de plajă ajunge să depăşească 20 de lei", a precizat Petre Neagu, director executiv Romned.

Dacă în ultimii doi ani sectoarele de plajă puteau fi închiriate doar pe perioada sezonului turistic, de anul acesta, ele pot fi administrate un an sau doi.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite