Plajele de pe litoral au rămas fără administratori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul plajelor, Direcţia Dobrogea - Litoral Apele Române (DADL), a reziliat 41 de contracte cu operatorii de plaje, din cele 46 existente. Practic, sectoarele de plajă din Mamaia, Năvodari şi Eforie nu mai sunt administrate de niciun agent economic.

Operatorii de plaje sunt acuzaţi de faptul că au subînchiriat sectoarele de plajă, că nu şi-au realizat planul de investiţii şi că au menţinut pe plaje construcţiile ilegale.

Cele patru sectoare de plajă care au rămas în administrarea operatorilor de plajă sunt situate în Neptun, Venus, Saturn şi Mangalia. „Cele cinci contracte rămase în vigoare sunt, în continuare, verificate de către DADL”, au precizat reprezentanţii instituţiei. Agenţii economici care au rămas fără sectoarele de plajă sunt hotărâţi să dea în judecată Apele Române.

„Ni s-a adus la cunoştinţă faptul că s-au reziliat contractele că nu am făcut investiţii şi că am avut construcţii ilegale. Eu nu am subînchiriat plaja, iar construcţiile şi dotările au fost conform hărţilor ataşate la contract”, a spus Sorin Greavu, directorul unei societăţi care a obţinut dreptul de administrare a opt sectoare de plajă.

A început curăţarea plajelor

Primăriile, care ar trebui să primească în administrare plajele, nu au însă utilajele necesare ecologizării sectoarelor de plajă. De asemenea, rezilierea contractelor înseamnă pentru Apele Române un buget mai mic cu cinci milioane de euro, din partea societăţilor care administrau aceste zone.

Anul trecut, Camera Deputaţilor a aprobat proiectul de lege privind trecerea plajelor din administratea Apelor Române în cea a primăriilor litorale, însă Traian Băsescu a retrimis actul în Parlament. De ieri au început lucrările de igienizare a plajelor pentru sezonul 2009. Primele pe listă sunt plajele de la Mamaia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite