Plajele, invadate de alge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plajele, invadate de alge
Plajele, invadate de alge

Temperaturile ridicate din ultimele zile au provocat dezvoltarea algelor, care au eşuat în cantităţi mari pe ţărm. Turiştii au făcut baie printre plante şi au aşteptat seara pentru ca plaja să fie curăţată.

Staţiunile Mamaia şi Saturn au fost invadate de alge acum două zile, iar turiştii din Eforie Nord sunt sfătuiţi de autorităţi să evite plaja din dreptul complexului Acapulco, „atacată“ de alge.  „În general, cele mai mari cantităţi de alge sunt strânse din sudul litoralului. În ultimele zile ne-am confruntat însă cu acest fenomen şi în partea nordică, mai exact în staţiunea Mamaia.

Numai de aici au fost adunate 100 de tone, adică jumătate din cantitatea totală strânsă într-o singură zi”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral (DADL), Cătălin Anton. Dezvoltarea algelor determină reducerea oxigenului din apă, producând moartea peştilor.

În schimb, turiştii nu trebuie să se teamă, fiindcă plantele nu sunt toxice pentru om. Totuşi algele provoacă disconfort în zona de îmbăiere şi emană un miros înţepător, cu atât mai puternic cu cât zac mai mult timp în soare. „Nu putem interveni decât noaptea, pentru că nu putem deranja turiştii care fac plajă în timpul zilei“, explică reprezentantul DADL. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite