Plajă doar până la ora 18.00, din cauza algelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plajă doar până la ora 18.00, din cauza algelor
Plajă doar până la ora 18.00, din cauza algelor

Turiştii care se află zilele acestea la mare sunt rugaţi să părăsească plaja în jurul orei 18.00, pentru ca angajaţii Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral (DADL) să poată interveni pentru strângerea algelor.

Conducerea Direcţiei a luat decizia să înceapă colectarea algelor de pe plajă începând cu ora 19.00, nu de la 22.00, cum se proceda până acum, din cauză că în ultima perioadă algele s-au înmulţit foarte mult.

„În acest mod se poate interveni eficient şi într-un timp cât mai scurt” se arată într-un comunicat al DADL. Reprezentanţii Direcţiei spun că una dintre cauzele numărului mare de alge ar fi şi cutremurul de săptămâna trecută. De la începutul anului, au fost înregistrate 23.758 de tone de alge, faţă de anul trecut când, la aceeaşi dată, s-a înregistrat o cantitate de 16.000 de tone de alge. 

Pe lângă mirosul greu al algelor, turiştii sunt nevoiţi să-l suporte şi pe cel al gunoaielor de pe plajă.  Într-un top al staţiunilor mizerabile, întocmit de localnici, se află Mamaia, Vama Veche, Eforie Sud şi Costineşti. Angajaţii Serviciului de Salubritate din Constanţa spun că strâng, în fiecare dimineaţă, peste 300 de tone de resturi menajere de pe plajele din staţiunile Agigea, Năvodari şi Mamaia.

Peste 4.000 de containere şi 4.500 de pubele sunt amplasate în acest moment pe tot litoralul, iar pubelele sunt dispuse la nu mai puţin de doi metri distanţă unele de celelalte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite