Plagiatul lui Ponta: Ministrului nu-i ies calculele pe cvorum. El insistă că decizia CNATDCU este ilegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Liviu Pop, cel care îşi va înceta curând mandatul în forţă pe care l-a avut la Educaţie, spune că n-a existat cvorum pentru decizia luată azi de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare  (CNATDCU), decizie potrivit căreia teza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat de tipul copy/paste.

Din momentul anunţării deciziei Consiliului, ministrul Pop se află în tur telefonic pe la toate televiziunile şi susţine în continuare că n-a existat cvorum pentru stabilirea plagiatului lui Ponta.

Adică, zice Liviu Pop, era nevoie de 14 voturi şi au fost exprimate doar 13.

Potrivit articolului 21 din Regulamentul de funcţionare a Consiliului, "cvorumul necesar pentru luarea deciziilor in cadrul Consiliului general este de doua treimi din numarul total al membrilor Consiliului general".

Votul de azi trebuia dat de 19 membri. Au fost prezenţi la şedinţă 13 membri şi toţi au votat pentru plagiat de tipul copy/paste, cel mai grav tip de furt intelectual.

13 din 19 înseamnă că s-a întrunit cvorumul de două treimi.

În afara acestor 13 personalităţi din lumea academică autohtonă care au votat în sala de şedinţă, au mai fost şi două voturi, pentru acelaşi tip de plagiat, trimise via e-mail.

Aceste două voturi sunt şi ele valabile, spune Regulamentul din Ordinului din februarie 2011, aflat pe site-ul Consiliului, la art.21 (2): "In cazul voturilor exprimate prin mijloace electronice, cvorumul este atins daca numarul de membri prevazut la alin. (1) voteaza in intervalul de timp stabilit conform regulamentului intern de functionare".

Aceste două voturi nu s-au mai pus la socoteală, deoarece oricum nu mai era nevoie de ele pentru cvorum şi puteau naşte discuţii inutile privind valabilitatea lor.

Marius Andruch, preşedintele Consiliului, a declarat că nu-l interesează cum numără ministrul Pop voturile: era nevoie de 13 voturi din 19, iar ele există. Vezi aici detalii!

Decizia adoptată în unanimitate de membrii care au votat azi a fost trimisă Ministerului Educaţiei şi Ecaterina Andronescu este cea care va trebui să hotărască ce va face cu ea, în chiar prima zi de muncă a celui de-al treilea mandat la Educaţie.



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite