Plăcintă jr spune că a fost în pericol de moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Plăcintă a fost adus, ieri, din arest la Curtea de Apel Bucureşti
Andrei Plăcintă a fost adus, ieri, din arest la Curtea de Apel Bucureşti

Fiul Sorinei Plăcintă a făcut plângere penală împotriva unei persoane care ar fi tras în el cu un pistol cu bile în urma scandalului în care a fost implicat săptămâna trecută. Andrei Plăcintă, fiul senatoarei PDL Sorina Plăcintă, va petrece Sărbătorile de iarnă în arestul Poliţiei Capitalei, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis ca el să rămână în arest.

„Nu sunt o fire violentă. Nu consider că prezint un pericol public", a explicat, ieri, Andrei Plăcintă, din boxa arestaţilor. Andrei (20 de ani) a urmărit cu interes, timp de aproape patru ore cele 50 de procese cu arestaţi care se judecau la Secţia I Penală a Curţii de Apel Bucureşti. Tânărul, acuzat de tentativă de omor, tâlhărie, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri, a zâmbit doar când şi-a văzut părinţii veniţi să-l susţină în sala de judecată.

Atunci când a avut ultimul cuvânt, tânărul a insistat pe faptul că nu este o fire violentă, că are o situaţie materială bună şi a promis că, dacă va fi eliberat, nu va mai încălca legea.

Citiţi şi:

Andrei Plăcintă, ateu şi profanator

„Am o situaţie materială bună, nu am cazier. Nu sunt inconştient, dacă sunt pus în libertate, să fac ceva penal", a arătat Andrei. El a explicat că este student la Facultatea de Filosofie. „Am terminat un colegiu de renume (n.r. - Colegiul Beau Soleil - Elveţia), şi am avut o bursă la Facultatea de Matematică din Bucureşti", a mai arătat Plăcintă.

El s-a plâns instanţei că procurorul care instrumentează dosarul afirmă despre el că ar fi „înfăptuit aceste acte criminale", fără să-i
respecte prezumţia de nevinovăţie. El a  mai spus că are probleme cu sănătatea, are o mână amorţită, deoarece a fost împuşcat cu bile de cauciuc.

Plângere penală

De altfel, avocatul familiei Plăcintă le-a declarat, ieri, judecătorilor că a depus plângere penală împotriva persoanei care a tras cu pistolul în Andrei, la 6 decembrie 2010. „Este cert faptul că asupra maşinii lui Andrei s-a tras cu un pistol, dovadă fiind un tub de cartuş găsit în interiorul maşinii, cât şi un act medical eliberat de Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, din care rezultă că are trei plăgi împuşcate", a spus avocatul.

Deocamdată, această persoană nu a fost identificată de procurori. Avocatul a mai arătat că Andrei a ajuns să se certe cu fosta sa prietenă, Delia Harabula, întrucât nu voia să-i spună care este numele actualului prieten. Altfel, infracţiunea de tâlhărie nu ar fi existat, deoarece Andrei i-ar fi luat telefonul doar pentru a vedea aceste date.

Demontarea acuzaţiilor

Apărătorul lui Andrei a invocat în instanţă legitima apărare, susţinând că, în incidentul care a avut loc săptămâna trecută, clientul său a fost înconjurat de mai multe persoane, unele având cuţite şi că s-au tras asupra lui mai multe focuri de armă de la distanţă mică, iar maşina sa a fost practic distrusă.

„Speriat de mulţime, Andrei a lăsat capul pe volan şi nu  mai văzut ce s-a întâmplat. S-a dat jos din maşină şi a  fugit", a mai susţinut apărătorul. Infracţiunea de tentativă de omor, de care a fost acuzat Andrei, după ce ar fi trecut de mai multe ori cu maşina peste Niculae Stan - care sărise în ajutorul Deliei, a fost combătută rapid.

„Acest trecător era beat. Acte medicale de la Urgenţă arată că acesta suferea de etilism cronic. A căzut din greşeală în faţa maşinii, Andrei nu l-a călcat intenţionat. De altfel, el a fost externat în aceeaşi zi şi are doar glezna luxată", a mai declarat avocatul.

"Am o situaţie materială bună, nu am cazier. Nu sunt inconştient, dacă sunt pus în libertate, să fac ceva penal."
Andrei Plăcintă
arestat preventiv

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite