Sorina Plăcintă promite o strategie în maximum o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorina Plăcintă promite o strategie în maximum o lună
Sorina Plăcintă promite o strategie în maximum o lună

Ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Luminiţa Placintă a declarat în prima sa conferinţă de presă că echipa sa doreşte transparenţă şi totodată promite şi o strategie naţională în  domeniu în maximum o lună.

" În funcţie de această strategie trebuie să vedem priorităţile şi să începem, nu să cheltuim banii haotic, dar să ţinem cont de strategie", a spus ea.

Posturile de la MTS vor fi reduse de la 401 la 212, începând cu cele care sunt vacante.

" Pentru o eficientizare mai bună a acestui minister am purces la o reorgannizare, la un proiect de Hotărâre de Guvern. Am pornit nu numai din a face acest minister mai eficient, dar şi din faptul că trecem printr-o criză mondială. În 2003 existau 130 de posturi la acest minister, când l-am preluat erau 401. Proporţia nu este una corectă. Această restructurare gândită de noi este conformă planului de guvernare a Coaliţiei. S-a discutat la guvern despre restructurarea agenţilor, autorităţilor, instituţiilor şi regiilor cu capital de stat", a explicat ministrul Tinertului şi Sportului.

Restructurările vor viza Centrul Naţional de formare şi perfecţionare a antrenorilor şi Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport.

Referitor la descentralizarea  sportului românesc, Doina Melinte, secretar de stat pe probleme de sport şi Răzvan  Bobeanu, secretar de stat pe partea de Tineret,  au declarat că centrele de pregătire din ţară trebuiesc modernizate şi că autorităţile locale şi judeţene trebuie să preia centrele de agrement, dar că MTS nu vor renunţa la toate, ci va păstra câteva dintre ele în subordine.

În ceea ce priveşte programul investiţional al MTS, Sorina Plăcintă a declarat că m,inisterul are aprobat pentru investiţii aproape 18 milioane de euro, din care până la 1 august, s-a cheltuit puţin peste un milion de euro.

În încheierea conferinţei aceasta a ţinut să menţioneze că astăzi este Ziua Internaţională a Tineretului, zi pe care ministerul nu a marcat-o, însă, prin niciun fel de manifestare, relatează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite