Ridzi şi-a dat demisia. Luminiţa Plăcintă i-a luat locul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ridzi şi-a dat demisia. Luminiţa Plăcintă i-a luat locul
Ridzi şi-a dat demisia. Luminiţa Plăcintă i-a luat locul

Ministrul Tineretului şi Sporturilor (MTS), Monica Iacob Ridzi, a anunţat astăzi că renunţă la funcţie din cauza scandalului fondurilor cheltuite cu ocazia "Zilei Tineretului". Ea a spus că se consideră în continuare nevinovată, dar pentru că nu mai suportă presiunea pusă pe familia ei i-a înaintat primului ministru, Emil Boc, cererea de demisie. Luminiţa Plăcintă a fost acceptată de preşedintele Traian Băsescu la şefia Mini

Ridzi, nu plecaaa!!! de Laurenţiu Ciocăzanu     


Citiţi şi:

Noul ministru al Tineretului este de profesie inginer textil
Ascensiunea şi decăderea doamnei Ridzi

Parlamentarii cer urmărirea penală a ministrului Monica Ridzi

Ridzi zice că nu ştie unde au ajuns banii
Monica Iacob-Ridzi vrea să dea în judecată firmele Artisan şi Mark
Ridzi, subiect tabu pentru Boc

Update 20.10: Băsescu despre schimbarea de la MTS: Este o remaniere pe fondul unei crize morale

Update 19.32: Luminiţa Plăcintă a depus la Palatul Cotroceni jurământul de investire ca ministru al Tineretului.

Update 18.30: Preşedintele Traian Băsescu a acceptat nominalizarea Luminiţei Plăcintă la  în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului. Senatorul PDL Sorina Luminiţa Plăcintă va depune jurămâtul de învestire ca ministru al Tineretului la ora 19.30.


Update 18.20:
Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat că nu regretă plecarea ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, ci îi pare rău că Octavian Bellu şi-a depus cererea de eliberare din funcţia de secretar de stat cu câteva zile în urmă, relatează NewsIn

.


image

Update 18.12: Premierul Emil Boc i-a înaintat preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea senatorului PDL Sorina Luminiţa Plăcintă (foto) pentru a prelua şefia MTS.

Update 17.52: Preşedintele Traian Băsescu a semnat Decretul pentru constatarea vacanţei unui post de membru al Guvernului, luându-se act de demisia Monicăi Maria Iacob-Ridzi, ministrul Tineretului şi Sportului, şi se constată încetarea funcţiei acesteia de membru al Guvernului.

"
Pentru a nu prelungi total nejustificat dezbaterea publică şi, implicit, pentru a nu afecta imaginea Guvernului şi a partidului, îmi prezint demisia din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului(...) Am depus deja demisia la cabinetul primului ministru", a afirmat Monica Iacob Ridzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Monica Iacob Ridzi a spus că încă de la începutul dezvăluirilor despre organizarea Zilei Tineretului a declarat că se consideră nevinovată.

Ea a mai spus că s-a prezentat în faţa Comisiei de anchetă de la Camera Deputaţilor şi că a răspuns la toate solicitările DNA pentru că nu are nimic de ascuns. "Am răspuns la toate solicitările DNA şi am trimis documentele care îmi atestă nevinovăţia".

Monica Iacob Ridzi  a declarat că după decizia de ieri a conducerii Camerei, care a stabilit pentru data de 27 iulie o şedinţă extraordinară, a înţeles că "alianţa PSD-PNL urmăreşte menţinerea acestui subiect pe agenda publică..., iar familia mea nu mai poate suporta acest lucru", a declarat Ridzi, care a adăugat că mama ei este deja bolnavă.

Ridzi a mai spus că se consideră în continuare nevinovată şi că îşi asumă răspunderea pentru deciziile luate în timpul mandatului ei. "Îmi asum responsabilitarea politică pentru că am girat toţi oamenii din Minister", a mai spus Ridzi.

Ea a anunţat că va continua să se prezinte în faţa organelor de anchetă  pentru a-şi demonstra nevinovăţia. Ridzi a adăugat că va susţine din Parlament politicile pentru tineret şi sport.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite