Pivniceru: Procurorul general şi şeful DNA vor fi numiţi după legea actuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mona Pivniceru. FOTO: Mediafax
Mona Pivniceru. FOTO: Mediafax

Procurorul general al României şi şeful DNA vor fi numiţi după legea care este acum în vigoare, a anunţat, joi, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

"Nu-mi imaginez că cineva dă într-o săptămână o lege nouă, există o lege în vigoare. Numirea procurorului general şi a structurii este prevăzută în lege ca fiind atributul exclusiv al ministrului, am discutat-o cu oficiali de la UE, eu am stabilit deja criteriile, au fost agreate şi de Secţia de procurori a CSM şi nu văd un impediment. Chiar am fost felicitată pentru maniera în care am găsit aceste criterii de transparenţă", a afirmat Pivniceru, la Palatul Parlamentului, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, potrivit Agerpres.

Ministrul Justiţiei a menţionat că a cerut deja o întâlnire, pentru a-şi prezenta proiectele, comisarului european pe Justiţie, Viviane Reding, şi aşteaptă să vadă când va avea loc aceasta.


Pivniceru a mai adăugat că nu a fost fixată pentru săptămâna aceasta o întâlnire bilaterală cu Reding, dar există şansa "să fie o întâlnire informală, în sensul de prezentare" a sa ca ministru.

Funcţiile de procuror general şi de şef al DNA au aprins spiritele ieri la Consiliul Superior al Magistraturii. Procedura pentru selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru funcţii, anunţată de Ministerul Justiţiei, a fost sămânţa de scandal între membrii CSM şi ministrul Mona Pivniceru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite