Piteşti:Toamna aduce pieţe volante în Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Toamna aduce pieţe volante în Piteşti
Piteşti:Toamna aduce pieţe volante în Piteşti

 Producătorii direcţi vor avea, la cerere, spaţii  speciale pentru varză, gogonele,  roşii,  castraveţi,  cartofi, ardei, gogoşari şi alte legume de sezon. În plus, Zona Bowling va redeveni una comercială.

 Ideea infiinţării unor pieţe volante le-a venit edililor locali după ce tot mai mulţi comercianţi s-au adresat primăriei, nemulţumiţi de insuficienţa spaţiilor din pieţe.  Autorităţile locale au în vedere câteva zone pentru amenajarea unor astfel de puncte. Este vorba de cartierul Craiovei,  lângă Clubul Insomnia, unde deja funcţionează o micropiaţă, Zona Nord,  Zona Eremia Grigorescu şi Zona Bowling.

,,Comercianţii direcţi vor putea veni cu produsele în aceste spaţii care vor asigura condiţii optime de vânzare. Venim astfel şi în întâmpinarea cumpărătorilor care nu vor mai trebui să intre în Piaţa Ceair, spre exemplu, ca să ia un sac de varză, pe care să-l care 500 de metri până în parcare. În pieţele volante vor putea parca maşina la câţiva metri de grămada cu produse. Spaţiul de la Bowling, spre exemplu, este unul generos care, oricum, stătea nevalorificat.”, spune viceprimarul Cornel Ionică.

 După incendiul  de acum trei ani, care a mistuit spaţiile comerciale, Zona Bowling a intrat într-o stare avansată de degradare. Autorităţile locale au îngrădit cei peste 9000 de metri pătraţi cărora le vor da destinaţia de piaţă volantă.

,,Piaţa volantă va funcţiona doar în perioadele în care există o oferă bogată de produse, chiar dacă e vorba de două săptămâni sau două luni, la cererea producătorilor direcţi.” , spune viceprimarul Cornel Ionică.

 Preţuri mai mici decât în pieţele agroalimentare permanente
 Cert este că în pieţele volante nu vor avea ce căuta speculanţii şi nici cei care vând altceva decât produse agroalimentare. Cel puţin aşa asigură autorităţile locale. ,,Pe mesele pe care le vom instala în aceste pieţe  vor sta doar fructe, legume, zarzavaturi şi chiar lactate. În niciun caz blugi, şosete şi prosoape. Este un spaţiu destinat producătorilor direcţi iar marfa va fi la preţuri de ... producător, pentru că va fi la prima mână.  Tarifele lunare vor fi la nivelul celor practicate în pieţele agroalimentare.” asigură viceprimarul Cornel Ionică.

,, Dacă e mai ieftin decât în piaţă, o să mergem acolo, pentru că e de preferat să iei direct de la producător” spune Tamara Ilie, 54  de ani, unul dintre piteştenii care îşi fac piaţa  din Smârdan. 
 Comercianţii sunt tentaţi să se mute la Bowling

 Producătorii direcţi care vin cu marfa din Zona Vrăneşti  - Călineşti sunt primii care s-ar muta la Bowling.

“ E mai la-ndemână acolo. Una e să te opreşti al intrarea în Piteşti, alta e să vii cu  găleţile până în  la mesele astea izolate” , spune  Gheorghiţa Coţandră, unul dintre producătorii din Vrăneşti care vin cu marfa în Micropiaţa Ceair. 

Ca ea sunt zeci de alţi mici comercianţi. ,, Bine ar fi să ne mute acolo. Aia e o zonă cu vad comercial. Păcat de ea c-a stat anii ăştia nefolosită.  Poate mai trece cineva şi pe la tarabele noastre.” , adaugă Constantin  Georgescu, din Râncăciov, cel care vinde alături de tanti Gherorghiţa.

Cererile pentru închirierea spaţiilor în pieţele volante pot fi depuse  începând de miercuri la Serviciul Public Pieţe Agroalimentare şi Salubritate Stradală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite