Piteşti: UPDATE: Şi-au pus ştreangul de gât pentru 5 miliarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au iubit mult în viaţa de pe pământ şi au dus această iubire cu ei şi în Viaţa de Apoi. Oricât de macabru ar părea gestul, faptul că au ales să îşi pună capăt zilelor împreună, rămâne o dovadă a iubirii lor.

Cei care i-au cunoscut pe soţii Richiţeanu spun că erau nedespărţiti. Mergeau peste tot împreună şi se ţineau de mână, de fiecare dată. Nimeni nu ştia însă de problemele care îi apăsau.

 „Nu am văzut oameni să se iubească aşa, la vârsta lor, mereu amândoi, mereu ţinându-se de mână. Respectuoşi, oameni de calitate”, a spus Maria Ştefan de 72 de ani, vecină cu cei doi.

Deşi nu se cunoşteau prea bine cu vecinii, întotdeauna lăsau loc de “bună-ziua” şi vorbeau cu lumea din cartier.

 „Erau discreţi. Ştiu că domnul lucrase pe la Prefectură, a fost ceva director acum mulţi ani, iar acum aveau o firmă. Nu ştiu cu ce se ocupa. Se îmbrăcau amândoi în negru, niciodată nu i-am văzut purtând haine de altă culoare. Am înţeles că el se îmbrăca aşa după ce i-a murit prima soţie, în accident şi el ar fi fost la volan. Doamna Valerica i-a urmat exemplul”, a spus Maria Ştefan.

„Nu-mi vine să cred că ar fi putut să facă aşa ceva. Erau oameni liniştiţi, familişti, şi-au crescut fata, au măritat-o. Nu pot să cred că ei sunt oamenii aia din pădure”, a spus Ion Prodan de 57 de ani, vecin.

Şi familia a rămas şocată de gestul celor doi soţi. Fratele bărbatului, Petre Richiţeanu nu îşi poate explica ce l-a determinat pe fratele său să recurgă la un asemenea gest. „Se terminase scandalul, firma se lichidase. Nu mai aveau probleme acum. A fost o perioadă mai agitată în urmă cu câţiva ani, dar acum se liniştiseră. Nu înţeleg de ce au făcut aşa ceva”.

 „Acum am aflat. Nu ştiu să fi avut probleme. Erau oameni liniştiţi. Nu ne-au răspuns de Paşti la telefon şi ne-am şi mirat că nu am vorbit cu ei. Nu pot să cred aşa ceva”, a spus Paraschiv Sterie,  56 de ani, cuscrul celor doi soţi.

Datorii de 5 miliarde de lei

Cei doi soţi aveau o firmă de legătorie şi arhivare, Consval Services SRL, cu sediul chiar în apartamentul lor. Angajaţi erau chiar ei doi. În urmă cu câţiva ani, firma lor a încasat în numele unei firme din  Bucureşti, Pheonix Art Service SRL, 5 miliarde de lei vechi. Această sumă reprezenta contravaloarea pentru arhivarea documentelor unei alte firme, SuinProd Caracal, o fermă de porci care a dat faliment. Societatea din Bucureşti i-a dat în judecată pe soţii Richiţeanu pentru a-şi recupera banii.

În plus, firma celor doi soţi sinucigaşi a contractat un cred de 48.000 de lei, iar pe 7 ianuarie anul acesta, societatea a emis un bilet la ordin prin care trebuia să plătească 24.000 de lei, dar în contul firmei nu exista această sumă, iar tranzacţia nu a putut fi efectuată.

Trupurile celor doi soţi au fost depuse la capela din cimitirul Strehareţi, din Slatina.



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite