Nicolae Dobrin a ajuns nume de vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gica Dobrin, soţia fostului fotbalist, susţine că „Prinţul din Trivale“ este un vin de colecţie
Gica Dobrin, soţia fostului fotbalist, susţine că „Prinţul din Trivale“ este un vin de colecţie

O sticlă de vin „Prinţul din Trivale“, care se va lansa pe piaţă peste trei săptămâni, va costa între 10 şi 20 de euro. O firmă spaniolă va scoate pe piaţă, imediat după Paşte, vinul „Prinţul din Trivale“, dedicat celui mai mare fotbalist român din toate timpurile, dorit în anii ’70 şi de Real Madrid.

Cel mai bun vin din Spania va purta numele lui Nicolae Dobrin. Reprezentanţii firmei din Peninsula Iberică au venit în urmă cu o săptămână la Piteşti pentru a semna contractul cu soţia „Prinţului din Trivale".

„Ne-am înţeles. Am pus la punct toate detaliile. Urmează acum ca, în maximum trei săptămâni, vinul „Prinţul din Trivale" să fie lansat pe piaţă atât în Spania, cât şi în România", a declarat pentru „Adevărul" Gica Dobrin, soţia fotbalistului.

Alb, roşu şi roze

Conform înţelegerii parafate la Piteşti, o parte din încasări vor intra în contul familiei Dobrin. „Nu sunt omul banului. Nu are rost să intru în detalii despre latura financiară a contractului", precizează Gica Dobrin. Vinul „Nicolae Dobrin" va fi unul din colecţia „Cosecha" şi va fi fabricat în trei sortimente: alb, roşu şi roze.

Vor fi sticle de 700 de mililitri, care vor costa între 10 şi 20 de euro. „Preţurile au fost stabilite de spanioli. Eu nu am avut niciun cuvânt de spus la acest capitol. Ei ştiu mai bine cum merge piaţa. Oricum, nu este un vin de piaţă, ci unul de colecţie", completează Gica Dobrin.

Vin de familie cu Gicu şi Gica

Dacă pe sticlele de vin roşu şi roze se va regăsi poza lui Dobrin din zilele sale de glorie pe terenul de fotbal, sortimentul blanc va fi unul de familie. Eticheta va conţine o poză în alb-negru cu Nicolae şi Gica Dobrin sărutându-se, la începutul relaţiei lor. „Acest sortiment de vin este unul special, pe care poţi să-l bei în familie, aş spune eu", completează Gica Dobrin.

În timpul vizitei de la Piteşti, spaniolii s-au arătat interesaţi să sprijine şi Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin", afectată şi ea de criza economică.

„Au stat trei zile în Piteşti. Într-una din zile au mers la Valea Ursului să vadă copii care învaţă tainele fotbalului la şcoala noastră. Au rămas uimiţi de talentul micuţilor noştri fotbalişti şi când au auzit că ne descurcăm destul de greu cu banii pentru întreţinerea şcolii s-au oferit să ne acorde o sponsorizare pe fiecare lună. Au spus că dacă Dobrin n-a venit să joace fotbal la ei, vin ei să joace fotbal la el acasă", subliniază Gica Dobrin.

,

„Prinţul din Trivale" a fost primul fotbalist român ofertat de Real Madrid. Se întâmpla în 1972, în anul în care FC Argeş a câştigat primul titlul de campioană. Preşedintele clubului spaniol, Santiago Bernabeu, a oferit la vremea respectivă 4 milioane de dolari, însă Dobrin a rămas în ţară, ca să-i încânte cu driblingurile sale doar pe români.

Mutu are vin produs în Italia

Şi Adrian Mutu, fotbalistul care a promovat în Liga I la FC Argeş sub comanda lui Nicolae Dobrin, apare pe etichetele unui vin produs în Italia. Colecţia „ Il Dieci di Adrian Mutu", botezată după numărul purtat de fotbalist pe tricou la AC Fiorentina şi la echipa naţională, se comercializează tot în trei sortimente: alb, roşu şi roze, iar preţul unei sticle este asemănător cu cel al vinului „Prinţul din Trivale".

Vinurile lui Mutu provin din faimoasa podgorie italiană Castelnuovo Berardenge. În restaurantele din România, vinul cu chipul lui Adrian Mutu costă 45 de lei, iar un pahar se vinde cu 10 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite