Pistolarul, la o nuntă cu poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pistolarul, la o nuntă cu poliţişti
Pistolarul, la o nuntă cu poliţişti

Nicoară Mihali, tânărul căutat de două luni de sute de oameni ai legii, şi-a petrecut vara la petreceri şi nunţi prin oraş. Fugarul din Borşa nu a avut timp să se predea. Toată vara a avut o agendă încărcată. A fost ba la petreceri şi nunţi în Borşa, ba la mare, însoţit de prietenii săi poliţişti.

Toată suflarea din Borşa ştie unde-şi petrece Nicoară Mihali (22 de ani) timpul liber. Inclusiv poliţiştii din localitate.

Martori stau peste 200 de persoane care au participat împreună cu acesta la o nuntă, plus alte câteva zeci care s-au întâlnit cu el la o petrecere privată. Şi mulţi alţii, care l-au văzut frecvent în barurile din centrul oraşului, însoţit chiar de către poliţişti.

Acţiunea recentă a oamenilor legii la Borşa, cu dube pline de mascaţi, îi amuză pe localnici. „Dacă voiau pe bune să-l înhaţe, îl duceau de mult”, ne-a spus un om de afaceri din zonă. Nu-şi spune numele, fiindcă se teme de represalii. 

Mihali a fost toată vara acasă, cu excepţia unei săptămâni din august, pe care şi-a petrecut-o pe litoral. Revenit acasă, a participat la nunta unor foşti colegi, apoi la un chef, unde l-a bătut măr pe un băiat care a îndrăznit să-l înfrunte.

Dedicaţii speciale pentru mascaţi

Pentru nimeni nu a fost o surpriză apariţia pistolarului la Pensiunea „Ancuţa“ din oraş, în seara de 26 august, aproape de miezul nopţii. Însoţit de iubita sa, Lavinia Timiş, Nicoară a petrecut nestingherit până la ziuă. A stat la masă cu nişte prieteni, cu care şi-a făcut dedicaţii muzicale aproape toată noaptea.

Nu a lipsit cunoscuta melodie „Puşca şi cureaua lată”, dedicaţie specială pentru „prietenii cu arme care ştiu să se apere singuri”, pe care solistul bănăţean Petrică Teodor Sârbu a trebuit să o repete de mai multe ori.

Tupeul lui Mihali nu a avut limite. A venit la nuntă, deşi localul aparţine fostului poliţist Vasile Dancs, care a condus departamentul de investigaţii criminale al Poliţiei Borşa. Dancs s-a pensionat anul trecut, deci puţin probabil să nu fi ştiut cine este fugarul Nicoară Mihali.

„S-a schimbat foarte mult în Italia“

La un moment dat, pistolarul l-a luat la bătaie pe un tânăr care a dansat cu fosta sa prietenă, Nicoleta Brişcaru, cea cu care are o fetiţă de trei ani. „L-a întrebat dacă nu-i este ruşine să danseze cu femei măritate”, ne-a relatat intrigată Nicoleta, care a participat şi ea la nunta cuplului Vasile şi Maria Timiş.

Aceasta le-a spus şi poliţiştilor bucureşteni, veniţi ulterior să ancheteze cazul, că nu putea să-i facă una ca asta fostului său prieten: „Din cei 200 de participanţi la nuntă, tocmai eu să-l denunţ?”

Nicoleta ne-a spus că nu împărtăşeşte deloc ideile lui Mihali. „Nicoară s-a schimbat foarte mult cât timp a stat în Italia. Cu toate astea, nu pot să-l dau pe mâna poliţiei. E tatăl fetiţei mele şi Roxana ţine la el”, ne-a explicat Nicoleta. Nicoară Mihali este principalul suspect în dosarul „Buldozerul”.

image
image

Nicoară s-a schimbat foarte mult cât timp a stat în Italia. Cu toate astea, nu pot să-l dau pe mâna poliţiei. E tatăl fetiţei mele şi Roxana ţine la el.

image


Nicoleta Brişcaru
fosta iubită (foto)

Scandal cu pumni la o petrecere privată

image

Fugarul Nicoară Mihali


La trei zile după nuntă, Mihali a recidivat. El şi-a făcut apariţia şi la o petrecere privată, la cabana unui amic de-al său, din complexul turistic al oraşului, unde se presupune că şi-a avut cuibul în toată perioada.

„L-a bătut foarte tare pe un tânăr, care a trebuit să se încuie într-o cameră ca să scape de agresor”, ne-a relatat un martor, care se teme să-şi dezvăluie identitatea.Voichiţa Zehan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Maramureş, detaşată în zonă zilele acestea, este categorică: la Borşa, spiritul civic lipseşte cu desăvârşire.

„Oamenii din partea locului nu înţeleg să coopereze cu forţele de ordine, protejând un infractor periculos”.Remus Şteţco, primarul oraşului Borşa, are şi o altă explicaţie pentru lipsa de cooperare a localnicilor cu autorităţile.

„Dacă au fost acolo poliţişti, aşa cum spune lumea, puteau crede că acesta nu mai este urmărit, de vreme ce ei nu au reacţionat”, ne-a declarat primarul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite