Pistoalele cu aer comprimat sau cu bile, doar cu permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armele neletale cu aer comprimat sau cu gloanţe de cauciuc nu vor mai putea fi folosite decât în baza unui permis de portarmă. Această prevedere a fost adoptată miercuri, printr-o hotărâre

Armele neletale cu aer comprimat sau cu gloanţe de cauciuc nu vor mai putea fi folosite decât în baza unui permis de portarmă. Această prevedere a fost adoptată miercuri, printr-o hotărâre de guvern care a modificat normele metodologice de aplicare a Legii privind regimul armelor şi al muniţiilor. Până acum, pistoalele şi puştile cu aer comprimat sau cu gloanţe de cauciuc puteau fi cumpărate numai în baza unei autorizaţii.

"Persoanele care doresc să-şi cumpere arme neletale cu bile de cauciuc sau cu aer comprimat trebuie să aibă cel puţin 18 ani şi să aducă la poliţie un dosar care conţine cazierul judiciar, certificat psihologic şi certificat medical în care este declarat apt pentru deţinerea şi folosirea unei arme.

În urma verificărilor, se eliberează o autorizaţie valabilă 90 de zile, cu posibilitate de prelungire pentru încă 30 de zile, timp în care persoana respectivă poate să-şi achiziţioneze o armă neletală.

Cu această armă, în termen de 5 zile are obligaţia de a se prezenta din nou la poliţie, unde i se eliberează un permis de portarmă", a declarat pentru "Adevărul" comisarul-şef Niculae Marinescu, şeful Direcţiei Arme, explozivi şi substanţe toxice din cadrul IGPR.

Cei care au deja astfel de arme în dotare vor trebui să se prezinte la poliţie pentru a obţine permisul de portarmă. Acest document are valabilitate nedeterminată, dar posesorul trebuie să se prezinte o dată la cinci ani la poliţie pentru viză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite