Piste pentru bicicliştii sighişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finele Săptămânii Mobilităţii Europene, din perioada 16-22 septembrie, în Sighişoara se organizează aşa-numita "zi fără maşini". Primarul Dorin Dăneşan a declarat că în acest an

La finele Săptămânii Mobilităţii Europene, din perioada 16-22 septembrie, în Sighişoara se organizează aşa-numita "zi fără maşini".
Primarul Dorin Dăneşan a declarat că în acest an s-au implicat 1.094 oraşe din întreaga lume, din România participând 70 de oraşe, iar Sighişoara este singura localitate din judeţul Mureş înscrisă pe site-ul oficial al Săptămânii Mobilităţii Europene. "Apelez la conştiinţa civică a fiecărui sighişorean care doreşte să se implice în această acţiune, lăsând măcar pentru ziua de 22 septembrie autoturismul personal în garaj şi folosind ca alternativă transportul în comun, bicicleta sau mersul pe jos", a spus Dăneşan. În context, municipalitatea va inaugura mai multe piste pentru biciclişti, care vor fi date în folosinţă săptămâna viitoare. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sighişoara, Michaela Turk, a anunţat că Serviciul de Gospodărire Comunală execută marcajele stradale, lucrările urmând să acopere aproximativ 1.600 de mp. "Lucrările au început pe 15 septembrie cu E60, între timp au fost finalizate marcajele pe străzile 1 Decembrie 1918, Nicolae Iorga, Octavian Goga, 1 Mai şi pe podul de la intersecţia de la fostul cinematograf şi urmează să fie realizate asemenea marcaje pe încă şase străzi", a precizat Michaela Turk.
După încheierea marcajelor stradale vor fi marcate, cu culoare galbenă, şi pistele pentru biciclişti pe trotuarele suficient de late. După ce vor fi marcate pistele speciale, biciliştii nu vor mai avea voie să circule pe E60.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite