Piraţii somalezi care au capturat vasul grec cu români la bord avertizează în legătură cu un atac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piraţi somalezi
Piraţi somalezi

Piraţii somalezi, care au capturat duminică un petrolier grec la bordul căruia se află şi doi români, au avertizat astăzi în legătură cu orice tentativă de eliberare a navei prin forţă, relatează AFP.

Capturat în 28 noiembrie cu un echipaj format din 16 filipinezi, nouă greci, doi ucraineni şi un român, petrolierul Maran Centaurus, sub pavilion grec, este ancorat în largul Haradhere, un refugiu al piraţilor, au anunţat aceştia din urmă.

"Am fost informaţi că nave de război au intenţia să elibereze acest vas cu forţa, dar avertizăm în legătură cu o astfel de tentativă, pentru că ar avea consecinţe foarte deranjante", a declarat un pirat, care s-a prezentat drept Abdi Hasan. "Sunt peste 50 de oameni la bordul petrolierului acum şi suntem pregătiţi să opunem rezistenţă", a spus el.

În 2 decembrie, nava cu o lungime de 322 de metri a fost dusă la baza piraţilor de la Hobyo, dar a fost transferată apoi mai la sud de-a lungul coastei, spre Harardhere, au anunţat pescarii locali.

"Deja sunt mulţi piraţi înarmaţi care se deplasează între navă şi mal", a declarat  Osmail Abdullahi Togane, unul dintre pescari. "Păzesc această navă şi altele, cred că se tem de un atac al navelor de război care se văd patrulând în larg", a adăugat el.

Într-un comunicat dat publicităţii miercuri, operatorii vasului deturnat, Maran Tankers Management Inc, au subliniat că sunt "angajaţi în totalitate în menţinerea securităţii celor care se află la bord şi în căutarea eliberării lor rapide".

Petrolierul se îndrepta spre Statele Unite din Arabia Saudită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite