Piramida de sticlă, noua atracţie turistică din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

din sticlă, va avea o bază de 30 de metri pătraţi şi înălţimea de 4 metri.Piramida va adăposti un centru de informare turistică, prin intermediul căruia se vor distribui materiale

din sticlă, va avea o bază de 30 de metri pătraţi şi înălţimea de 4 metri.
Piramida va adăposti un centru de informare turistică, prin intermediul căruia se vor distribui materiale informative pentru vizitatori şi suveniruri cu caracter local.Inedita construcţie va concentra tot ce înseamnă informaţie de turism despre judeţul Bihor şi Oradea, într-un mare număr de pliante, broşuri, cărţi şi hărţi, reprezentând o bază bogată de date despre istoria zonei, informaţii despre monumentele şi obiectivele de atracţie, adresele diferitelor unităţi de alimentaţie publică sau ale unor locuri de agrement.
Construcţia va costa un miliard şi va fi gata la toamnă
Turiştilor li se va oferi şi posibilitatea de a vizita, în circuit, importante obiective care pun în valoare istoria, tradiţia şi cultura Oradei. Circuitele sunt gândite tematic: Oradea medievală (cu posibilitatea vizitării şi a Cetăţii Biharia), Oradea Secession (cu cele mai valoroase monumente de arhitectură), Oradea academică, Oradea religioasă (în Oradea funcţionând aproximativ 20 de culte religioase) etc. Odată cu înfiinţarea acestui centru, primăria intenţionează să dezvolte şi industria suvenirurilor şi artizanatului, încercând astfel să promoveze şi imaginea Cetăţii medievale Oradea, monument de patrimoniu internaţional. Pentru realizarea piramidei a fost alocată de la bugetul local suma de 100.000 de lei noi (un miliard de lei vechi). În cazul în care banii nu vor fi suficienţi, se va încerca o completare a fondurilor dintr-un credit bancar. Piramida trebuie finalizată până în luna octombrie a acestui an.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite