Pipera de Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 90 de familii care şi-au construit case pe terenul comunei sibiene Şelimbăr au pus mână de la mână pentru a-şi face propria reţea de utilităţi. Mai întâi au adus curent electric, iar acum se gândesc să-şi asfalteze cele două străzi pe care le-au botezat Theodor Amman şi Ştefan Luchian.

Casele, pe care Primăria Şelimbăr le consideră construite pe câmp, au început să fie ridicate în urmă cu patru ani, iar acum locul este un cartier în toată regula.

Potrivit lui Sorin Botoroagă, unul dintre proprietarii din zonă, primii sibieni care s-au mutat aici, în 2006, aveau curentul adus pe stâlpi din lemn şi nu puteau să aprindă prea multe becuri în casă pentru că săreau siguranţele. S-au mutat tot mai mulţi şi a fost nevoie de un punct de tranformare şi de o reţea care să deservească zona.

Lumina, cedată societăţii Electrica

Reprezentanţii Electrica le-au spus oamenilor că nu se poate face o investiţie pentru că terenurile sunt private. Aşa că locatarii au pus mână de la mână şi şi-au făcut singuri reţeaua de distribuţie a curentului electric. Au plătit chiar pentru o putere mai mare a trasformatorului, ştiind că zona se va dezvolta şi mai mult.

„Am adunat 70 de inşi, care sa aibă încredere în mine sa dea nişte bani. Nu au fost suficienţi şi am completat de la mine. Apoi au venit încă o sută, în 2006 şi 2007“, a povestit Sorin Botoroagă. Investiţia în reţeaua electrică pe cele două străzi a ajuns la peste 500.000 de lei. La final, pentru că aşa spune legea, toată reţeaua a intrat în patrimoniul Electrica.

Deşi au case care bat suta de mii de euro, locuitorii noului cartier nu au însă asfalt. Aşa că oamenii vor să se lupte pentru asfaltarea drumului. „Vreau să-i adun pe toţi de pe aceste două străzi, să facem ceva, să punem presiune pe Primărie. E păcat de investiţiile pe care le-am făcut. Parcă am făcut noi casă de dragul de-a o face“, a spus bărbatul.

Primarul zice însă că nu are bani. „Pentru drum, acum cu criza asta, nu avem deocamdată bani”, a declarat edilul Şelimbărului, Daniel Maricuţa. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite