Rechizitoriu: 40 de persoane au asistat în barul din Pipera la "procesul" hoţilor maşinii lui Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 40 de persoane, majoritatea rude, fini sau apropiaţi ai lui Gigi Becali, au asistat la "procesul" hoţilor maşinii patronului Stelei. Hoţii au devenit "obiect de studiu" pentru lumea strânsă în bar atunci când au fost aduşi la ordinul lui Becali, precizează rechizitoriul procuroilor.

Europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru sechestrarea persoanelor care i-ar fi furat autoturismul.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul PÎCCJ au dispus astăzi trimiterea în judecată, în stare de libertate şi pentru: Ştefan Fănuş Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu.

Toţi sunt acuzaţi de comiterea a trei infracţiuni de lipsire de libertate, Marcel Popa, sub aspectul comiterii a trei infracţiuni de lipsire de libertate şi a unei infracţiuni de uz fără drept de armă neletală supusă autorizării, Romulus Dumitrescu, sub aspectul comiterii a trei infracţiuni de complicitate la lipsire de libertate şi a unei infracţiuni de favorizare a infractorului, şi George Becali, sub aspectul comiterii a trei infracţiuni de lipsire de libertate.

Rechizitoriul Parchetului General, prin care George Becali a fost trimis în judecată, se arată că în barul din Pipera, unde au fost sechestraţi hoţii, se aflau aproximativ 20 de persoane în momentul în care Gigi Becali a intrat în local, lăsându-şi maşina afară cu cheile în contact şi cu motorul pornit.

"Trebuie menţionat că acest local are un regim închis, nu funcţionează ca o societate comercială, în acesta au acces doar persoanele apropiate inculpatului Becali George, majoritatea lor fiind de origine aromână", arată procurorii.

După ce Becali şi-a dat seama că i s-a furat maşina, una dintre persoanele din local s-a oferit să-l ajute pe patronul Stelei şi l-a sunat pe Nicolae Dumitraşcu, zis "Amar", cunoscut ca autor al unor furturi de autoturisme, pentru a prinde hoţii.

Între timp, în localul respectiv s-au strâns aproape 40 de persoane, care aflaseră că lui Gigi Becali i se furase maşina. După ce hoţii au fost prinşi şi aduşi în local în jurul orei 00.45, ei au fost timp de două ore "obiectul de studiu" al celor prezenţi, apropiaţi ai lui Becali, care au rămas cu acesta până la sfârşitul evenimentelor.

În rechitoriu, procurorii susţin că în dosar au fost audiaţi 12 martori propuşi de Becali. "Toţi aceşti martori au afirmat că, la diferite intervale de timp, au fost în noaptea de 26-27.01.2009 în localul situat în Oraşul Voluntari, Şos. Pipera nr. 55, jud. Ilfov, unde au asistat atât la discuţiile purtate telefonic de  Becali George cu persoanele trimise să recupereze autoturismul, cât şi ulterior la „discuţiile” dintre inculpat şi cele trei părţi vătămate. Martorii au declarat că părţile vătămate în mod voluntar au solicitat o întrevedere cu inculpatul şi de asemenea că nu au fost ţinute în local împotriva voinţei lor", se eyxplică în rechizitoriul Parchetului.

Cu toate acestea, declaraţiile martorilor sub aceste două aspecte au fost înlăturate ca nesincere. Procurorii spun că martorii au fost "nesinceri" atunci când au declarat că niciunul dintre cei trei hoţi aduşi în bar nu prezentau urme de violenţă, în condiţiile în care chiar inculpaţii au recunoscut şi au descris agresiunile exercitate asupra lui Nicolae Tinel, Constantin David Stan şi Ştefan Mărgean. "Mai mult, declaraţiile martorilor sus-menţionaţi prezintă aspecte de identitate, aceasta în condiţiile în care atât inculpaţii, cât şi părţile vătămate relatează în variante proprii desfăşurarea evenimentelor, lucru firesc având în vedere timpul scurs până la momentul audierii acestora şi modul personal în care fiecare persoană a perceput evenimentele la care a luat parte", se mai arată în rechizitoriu.

Gigi Becali va fi judecat pentru trei infracţiuni de lipsire de libertate, în dosarul sechestrării hoţilor maşinii sale.

Între timp, şapte persoane, implicate în furtul unor maşini de lux, printre care se afla şi cea a finanţatorului Stelei, Gigi Becali, au fost trimise în judecată pe 24 septembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite