"Ping-pong politic" cu Spitalul Judeţean din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondurile rămân blocate până la reevaluarea proiectelor

a declarat ieri că totul ţine de o "răfuială politică" între PD şi PNL: "În afară de un ping-pong politic, nu văd explicaţia unei asemenea declaraţii". "Nu cred că trebuie să dăm curs unor glume. Asemenea glume ar trebui să nu aibă urmări prea mari, pentru că provoacă emoţii atât pacienţilor, cât şi medicilor care lucrează acolo", a spus prefectul.
Dacă prefectul crede că e vorba de un "ping-pong politic" între democraţi şi liberali, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş spune că decizia sa, de sistare a finanţării, se bazează şi pe faptul că ministerul nu a contribuit cu nimic din punct de vedere financiar.
"În aceste condiţii, trebuie să ne repliem, să ne refacem strategia. Consiliul Judeţean nu poate susţine singur spitalul. Ne-am bazat pe o înţelegere cu Ministerul Sănătăţii. Proiectele erau gândite împreună cu banii de la minister", se justifică democratul.

Ostaficiuc drege busuiocul
Preşedintele CJT a trimis ieri o comisie la Spitalul Judeţean, pentru a evalua proiectele aflate în derulare. "Este vorba despre o reordonare a proiectelor", a încercat să drege busuiocul, ieri, Constantin Ostaficiuc. "Domnul director al Spitalului Judeţean mi-a spus că a primit semnale că în două săptămâni vor fi deblocate proiectele la Ministerul Sănătăţii. Iată că poziţia noastră a creat o anumită emulaţie acolo", a adăugat acesta. În condiţiile în care proiectele deja începute nu vor fi finalizate, autorităţile se pot trezi în situaţia de a face faţă unor pierderi financiare mult mai mari: în primul rând, investiţia iniţială va fi pierdută, iar în al doilea rând, firmele executante ar putea cere penalităţi. Lucrurile vor fi însă lămurite la începutul lunii iunie, când ministrul Nicolăescu a programat la Timişoara o dezbatere despre strategia din sistemul sanitar în zona de vest.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite