Piloţii americani, zugravi pentru o zi în beneficiul unui centru pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 piloţii americani  vor renunţa la combinezonul de pilot, pentru salopeta zugrav. Ei vor zugrăvi mâine două din sălile unui centru pentru copii din Câmpia Turzii.

Piloţii au participat în această lună la exerciţiul bilateral „Dacian Thunder 2009” de la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii, dar şi-au făcut timp şi pentru a face o facptă bună.

Fundaţiai Română pentru Copii, Comunitate şi Familie a anunţat că militarii americani, membri ai Escadrilei de Luptă 81 din cadrul Detaşamentului de Luptă 52 de la Baza Aeriană Spangdahlem din Germania, vor aduce şi două calculatoare pentru cei mici, acestea urmând să fie conectate la internet.

Vizita nu va fi una obişnuită. În timpul ei, militarii vor zugrăvi două din sălile centrului şi vor instala calculatoare cumpărate chiar de ei pentru cei 30 de copii care frecventează în fiecare zi centrul comunitar. Voluntarii îşi vor începe munca la ora 9.00 dimineaţa, astfel încât sfârşitul de săptămână să îi găsească pe cei mici într-un nou decor”, a anunţat fundaţia.

De altfel, piloţii i-au primit pe copii la baza aeriană, unde le-au arătata avioanele de luptă şi au jucat cu ei fotbal.

Pe copii i-a impresionat cel mai mult vizita la baza aeriană. Militarii le-au prezentat avioanele, elicopterele şi maşina de pompieri, după care au jucat un meci de fotbal cu băieţii. Fetele au făcut galerie şi au contribuit la reuşita meciului. Ca şi în urmă cu un an, mulţi dintre copii îşi doresc să devină aviatori, pentru a putea urma exemplul voluntarilor care sunt atât de generoşi cu ei”, se precizează într+un comunicat de presă.

Centrul pentru copii din Câmpia Turzii a mai fost renovat, tot de piloţii americani, în urma cu un an.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite