Pietrenii fac shopping la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Piatra Neamţ există un singur mall, ridicat de o firmă subordonată primăriei. Forum Center, mall-ul din Piatra Neamţ, trebuia să fie iniţial o parcare supraetajată, cu 400 de locuri.

Construcţia acestui obiectiv a demarat încă de acum 8 ani, din fonduri publice. Cu timpul, edilii şi-au dat seama că nu pot susţine financiar o asemenea investiţie. În primii 4 ani au investit peste un milion de lei, fără rezultate notabile. Apoi au schimbat tactica.

Proiectul a continuat, în parteneriat cu o firmă privată. Finalizat în această toamnă, mall-ul se întinde pe 8.000 de metri pătraţi.

„Pentru realizarea acestei construcţii s-au cheltuit peste 6 milioane de euro şi găzduieşte 70 de firme”, a declarat Dragoş Chitic, viceprimarul de Piatra Neamţ. Municipalitatea a estimat un profit lunar de 100.000 de euro, de pe urma închirierii spaţiilor.

„Pare cam gol”

Curioşi, mii de pietreni au trecut pragul mall-ului, dar au plecat uşor dezamăgiţi. „E ciudat. Magazine de firmă nu există, spaţii de recreere puţine şi pare cam gol”, spune un tânăr pietrean.

Alţii sunt nemulţumiţi de angajaţii firmelor: „Nu ştiu cum se face că-s fete tinere, dar tot sictirul acela comunist îl folosesc”, a declarat Marian Caragea, un alt cumpărător. Sunt şi oameni impresionaţi. „E mare, are multe magazine şi poţi petrece câteva zeci de minute bune aici”, ne-a declarat Alina Toma, o cumpărătoare.

Primăria vrea şi un supermarket

Pe de altă parte, societatea Publiserv, şi ea subordonată primăriei, doreşte să ridice un supermarket. Deocamdată, regia întocmeşte planul urbanistic pentru viitoarea construcţie, care va avea un singur nivel şi aproape 120 de locuri de parcare.

„Nu se cunoaşte încă exact cum va arăta supermarketul, ce regim va avea şi care va fi sursa de finanţare. Aceste detalii vor fi puse la punct pe parcurs“, a declarat Nicoleta Husaru, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite