Pietonii vor schimba culorile semaforului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile semafoare cu activare manuală sunt montate zilele acestea în zonele cu trafic auto intens şi trafic pietonal scăzut.

O altă etapă a proiectului de reabilitare a traficului din municipiul Arad o reprezintă semaforizarea. Dacă până în prezent aceasta a fost temporizată de către un sistem informatic, până în primăvara anului viitor multe dintre semafoarele pietonale vor putea fi activate manual. „Aceste sisteme sunt amplasate doar în locurile în care traficul pietonal este foarte redus. Ele au rolul de a fluidiza traficul auto şi vin în sprijinul cetăţeanului conducător de automobil. Noua semaforizare facilitează mult şi traversatul pietonal, acesta putând fi condiţionat de către trecători”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Metodă europeană apreciată de arădeni
Acest sistem, deloc nou în statele Uniunii Europene, se găseşte în foarte puţine oraşe din România şi stârneşte curiozitate, dar şi satisfacţie din partea arădenilor. „E un lucru bun. Devenim mai civilizaţi. Poate vor fi şi şoferii mai atenţi. Este trafic mare în zonă, iar până acum nu a existat niciun fel de semafor aici. Se întoarce roata.Vor sta maşinile după pietoni şi nu invers”, a spus Vasile Popa, locuitor în cartierul Aurel Vlaicu. Şi conducătorii auto sunt mulţumiţi de investiţia făcută în noile semafoare. După părerea lor, acestea trebuia ridicate de mult timp pentru că stimulează foarte mult atenţia celor aflaţi în trafic. „Cu siguranţă este foarte util acest sistem. Unde s-au pus aceste semafoare vizibilitatea este foarte scăzută. Dacă ai viteză, abia vezi dacă vrea cineva să traverseze. De multe ori mi s-a întâmplat să nu văd pietonii care vor să treacă stradă. Bănuiesc că acest lucru se va schimba”, a mărturisit Monica Vrac, conducător auto.

Semafoare noi, obiceiuri vechi
Deşi nu au fost încă amplasate toate semafoarele cu activare manuală, iar întreg sistemul se află în perioada de probă, trei dintre semafoarele instalate au necesitat deja reparaţii. Defecţiunile lor au fost provocate de către trecători, iar acest lucru poate atrage după sine, pe lângă contravenţii pentru distrugerea unui bun public, întârzierea implementării noului sistem de semaforizare pietonal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite