Pieţarii, ruinaţi de promoţiile de iarnă din supermarketuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii de legume şi fructe din pieţele vrâncene se gândesc tot mai serios să tragă obloanele din cauză că nu pot face faţă concurenţei supermarketurilor. Astfel,

Comercianţii de legume şi fructe din pieţele vrâncene se gândesc tot mai serios să tragă obloanele din cauză că nu pot face faţă concurenţei supermarketurilor.

Astfel, întreprinzătorilor din Piaţa Moldovei le-au scăzut vânzările cu 70% faţă de perioada similară a anului trecut. „Mă gândesc să renunţ la tarabă, însă cu asta mă ocup de ani de zile şi nu ştiu spre ce aş putea să mă reorientez.

Oricum, după sărbători, probabil nu voi mai ieşi o perioadă pe piaţă mai ales că atunci va fi o perioadă mai grea decât aceasta”, a afirmat Viorica Dan, vânzătoare în Piaţa Moldovei.

„Oameni preferă să cumpere din magazine, unde e cald şi mai civilizat, chiar dacă produsele sunt mai scumpe”, a spus Marius, vânzător.

Doar fructe din piaţă

„În trecut erau cozi imense la fructe. Acum rar mai vine cineva şi de obicei sunt cei care locuiesc în zonă care vin să cumpere o lămâie sau câteva banane”, a spus o vânzătoare de la tarabele cu fructe.

Deşi puţini, cumpărătorii spun că pieţele sunt bune, deoarce sunt singurele locuri unde se găsesc produse sănătoase.

„Dacă vrei un produs bun şi sănătos vii la piaţă şi cumperi de la ţărani. Fie brânză, fie roşii sau zarzavat”, ne-a spus Mariana Duca, cumpărător fidel din piaţă.

70%
Mai puţin. Atât vând pieţarii, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite