Gara din Pieleşti, în beznă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gara din Pieleşti, în beznă
Gara din Pieleşti, în beznă

Noaptea, ceferiştii veghează la bunul mers al trenurilor la lumina felinarelor

Impegaţii din Gara Pieleşti-Dolj îi ajută pe călători să coboare din tren, luminând peronul cu lanterna, pentru ca oamenii să nu aibă vreun accident. Culmea este că la gara din Pieleşti s-au investit bani într-un aparat de aer condiţionat şi în toatele moderne, dar nu s-au găsit fonduri pentru alimentarea imobilului cu energie electrică. Angajaţii CFR stau de la ora 19.00 până dimineaţa la ora 07.00 în beznă. Doar felinarul este cel care îi ajută să scrie în registru trenurile care trec şi la ce oră. De frica disponibilizărilor, oamenii nu deschid gura. Călătorilor le e frică să mai aştepte trenul în gară. Oamenii privesc de trei ori în jur înainte de a pune piciorul pe peron, de teama hoţilor. „Ne e frică să nu fim călcaţi de tren. Dacă vrem să trecem dintr-o parte pe alta a unei şine, mecanicul de tren nici măcar nu ne vede. Nu avem însă de ales. Trebuie să călătorim ca să ajungem în oraş, la locul de muncă“, povesteşte Anghel Iordache, de 42 de ani.

În gară se fură ca în codru

Florin Pătrăchioiu, şeful de gară, spune că este inuman ca angajaţii CFR să lucreaze la lumina lumânării şi a lămpilor de petrol. „De mai multe ori am încercat să vorbesc cu firmele din zonă să ne alimenteze cu energie elctrică, iar noi să le plătim lunar consumul. Totul a ,rămas la stadiul de proiect. Angajaţii din Gara Pieleşti riscă să îşi piardă vederea. Au o responsabilitate mare: trebuie să treacă în registru toate datele. Se chinuie să câştige un ban pentru a avea ce să pună familiei pe masă. Altundeva nu au unde să se ducă, mai ales acum pe criza asta. Hoţi au  început să fure tot. De trei ori pe noapte merge în control câte doi, unde sunt trenurile oprite“, a declarat şeful de gară din Pieleşti. 

Îngroziţi să pună piciorul pe peron

Oamenii cred că situaţia nu se va remedia curând. „Dacă angajaţii nu au nimic de zis, nu se înghesuie nimeni să rezolve problema. Şi peste ani buni tot în beznă vor sta. Clădirea însă va arăta mai rău ca acum. Îmi e teamă să mai pun piciorul pe peron. De cel mai multe ori când sunt singur în gară, impegatul de mişcare să cu mine să nu se întâmple ceva rău“, a povestit Costinel Niculae.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite