În Gara Pieleşti, trenul se aşteaptă la lumina lumânării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Gara Pieleşti,  trenul se aşteaptă la lumina lumânării
În Gara Pieleşti, trenul se aşteaptă la lumina lumânării

Staţia este cufundată în beznă de mai mult de trei ani, după ce firma care furniza curentul electric a refuzat prelungirea contractului. Din cauza întunericului care domneşte în staţia CFR Pieleşti, călătorii se tem să nu fie jefuiţi sau călcaţi de tren.

După lăsarea întunericului, impiegaţii de la Pieleşti îi ghidează cu o lanternă pe călătorii care coboară din tren, pentru ca oamenii să nu se accidenteze.

„Când alţii navighează pe internet, noi avem condiţii ca în secolul trecut. Ne este teamă să nu fim călcaţi de tren când traversăm şinele, pentru că mecanicii de locomotivă nu au cum să ne vadă. Dar nu avem ce face, trebuie să ajungem în oraş, la locul de muncă“, a spus cu amărăciune localnicul Anghel Iordache (42 de ani).

Gara din Pieleşti a fost racordată, până în anul 2006, la reţeaua de curent a unei firme private. Aceasta a fost preluată de alţi proprietari, care au refuzat să prelungească contractul. „Nu o dată, ci de mai multe ori în ultimii trei ani am încercat să vorbesc cu firme din zonă să ne alimenteze cu energie electrică, iar noi să le plătim lunar cât consumăm.

De fiecare dată, totul a rămas la stadiul de proiect“, a spus şeful de gară din Pieleşti, Florin Pătrăchioiu. Ultimele investiţii la gara din localitate au constat într-un aparat de aer condiţionat şi în modernizarea toaletelor pe vremea când încă exista curent electric.

Hoţii profită de întuneric

Angajaţii CFR stau în beznă de la căderea serii până dimineaţa. Doar felinarul îi ajută să scrie în registru trenurile care trec. De frica disponibilizărilor, oamenii se tem să vorbească despre condiţiile în care lucrează. Florin Pătrăchioiu, şeful de gară, spune că este inuman ca angajaţii CFR să lucreze la lumina lumânării şi a lămpilor cu petrol. „Oamenii aceştia riscă să-şi piardă vederea trecând în registru toate datele. Se chinuiesc pentru a avea ce să pună familiei pe masă. Nu au unde să se ducă, mai ales acum, pe criza asta“, a adăugat Pătrăchioiu.

Călătorii spun că le este frică să mai aştepte trenul în gară, din cauza hoţilor. Oamenii privesc de trei ori în jur înainte de a-şi lăsa bagajele pe peron. De cele mai multe ori, când sunt puţini călători în gară, impiegatul de mişcare stă cu ei să nu se întâmple ceva rău.

„Hoţii au văzut că stăm în beznă şi au început să fure tot ce le cade în mână. Mergem câte doi în control unde sunt oprite trenurile, de trei ori pe noapte, să vedem care este situaţia“, a declarat şeful de gară din Pieleşti.Oamenii sunt convinşi că situaţia nu se va remedia nici în următorii ani. „La noi, ca la nimeni. Dacă unii văd că angajaţii nu au nimic de zis, nu se înghesuie să remedieze problema. Şi peste ani buni, tot în beznă vor sta, iar clădirea va arăta mult mai rău decât acum“, este de părere Costinel Niculae (37 de ani), din Pieleşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite