Piedone şi-a luat permisul de la poliţiştii şpăgari din Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Conservator la Primăria Sectorului 4 al Capitalei s-a mutat temporar în comuna Priboieni şi a luat examenul auto la toate categoriile doar într-o zi! Poliţiştii

Candidatul Partidului Conservator la Primăria Sectorului 4 al Capitalei s-a mutat temporar în comuna Priboieni şi a luat examenul auto la toate categoriile doar într-o zi!

Poliţiştii anticorupţie au făcut, ieri, o descindere în forţă la Serviciul Permise şi Înmatriculări Argeş. Din primele cercetări se pare că aici era "paradisul" permiselor auto obţinute ilegal.

Primarul localităţii Priboieni, Constantin Catrina, ne-a declarat ieri că, anul trecut, a primit o cerere de luare în spaţiu a unei persoane cu numele "Popescu Cristian". Solicitarea a venit de la un consătean de-al său, omul de afaceri Cristian Constantin Grigoroiu. Edilul nu reţine însă ca persoana pe care Grigoriu dorea să o ia în spaţiu să poarte şi numele de "Piedone".

"I-am semnat cererea şi nu cred că e singura aprobată în condiţiile în care îndeplinea formalităţile de a-l găzdui. De altfel, de la domnul Grigoroiu am aflat că ar fi vorba de Piedone. El se lăuda că e prieten cu el şi spunea că vrea să-i facă permis de profesionist", ne-a declarat edilul din Priboieni.

Contactat telefonic de ziarul "Adevărul", Cristian Grigoroiu ne-a declarat că nu doreşte să se bage în jocuri politice. "Da, suntem prieteni în adevăratul sens al cuvântului (cu Cristian Popescu Piedone - n.r.)", a confirmat Grigoroiu, adăugând că nu va face mai multe declaraţii până după scrutinul de mâine. Reamintim că Piedone (PC) se "bate" pentru Primăria Sectorului 4 cu PD-L-istul Radu Silaghi.

Şofer policalificat

Pe 25.09.2007 Piedone a devenit "argeşean". Apoi s-a înscris la examenul de obţinere a permisului auto.
Pe 19 octombrie, el a luat examenul la nu mai puţin de 5 categorii, în speţă A, B, BE, C şi CE. Astfel, Piedone a devenit şofer cu permis pentru motocicletă, autoturism, autoturism cu remorcă, camion şi camion cu remorcă.

Acest lucru contravine însă Codului Rutier care spune că probele practice se dau separat, în zile diferite, atunci când e vorba de mai multe categorii. Pe 24 octombrie, candidatul PC la Primăria Sectorului 4 al Capitalei a redevenit bucureştean.

I-am semnat cererea şi nu cred că e singura aprobată în condiţiile în care îndeplinea formalităţile de a-l găzdui.
Constantin Catrina,
primar Priboieni, Argeş

Rudă a chestorului Berechet, săltată

Ieri, la primele ore ale dimineţii, 6 poliţişti şi 12 angajaţi civili, în frunte cu şeful Serviciului de Regim Permise din Argeş, Codruţ Vlăsceanu, au fost reţinuţi de către procurorii DNA şi transportaţi la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MIRA.

Unul dintre poliţiştii reţinuţi - Daniel Zidaru - ar fi ruda secretarului de stat în MIRA, chestorul Nicolae Berechet, conform unor surse citate de NewsIn.

Permise pentru oricine

Procurorii anchetează eliberarea de permise şi taloane auto pentru persoane care nu se aflau în ţară sau nu erau din judeţ. Chiar şi celebrul manelist Vali Vijelie şi-a luat carnetul de conducere în Argeş.

În urma descinderii care a avut loc la sediul Serviciului de Regim Permise Argeş au fost ridicate o serie documente şi calculatoare. De la domiciliul şefului Serviciului, Codruţ Vlăsceanu, ar fi fost ridicaţi peste 800.000 de euro. (Iulia Cojocaru)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite