Piedone a făcut şcoala de şoferi doar pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul sectorului 4 ar fi obţinut o adevererinţă în alb care atestă că a efectuat 30 de ore de conducere. Patronul unei şcoli de şoferi din Piteşti a reclamat la DNA faptul că i-a eliberat o fişă lui Piedone pentru a da examenul auto, deşi n-a frecventat cursurile.

Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4 din Capitală, a fost audiat ieri de procurorii anticorupţie, în calitate de martor, timp de două ore, în dosarul privind obţinerea frauduloasă a permiselor auto în judeţul Argeş.

“Am dat o declaraţie olografă. Am spus tot ce am avut de spus, sper să nu mai fiu chemat”, a declarat Piedone.

După izbucnirea scandalului permiselor din Argeş, primarul sectorului 4 al Capitalei  a susţinut în permanenţă că şi-a obţinut carnetul de conducere în mod corect.

“Lasă că ne înţelegem noi!”

Potrivit unor surse judiciare, edilul a fost audiat după denunţul făcut de Laurenţiu Tincă, patronul Şcolii de şoferi Comes din Piteşti, arestat în acest dosar pentru că ar fi eliberat mai multe fişe de şcolarizare falsificate, în beneficiul unor candidaţi.

Tincă a povestit procurorilor că anul trecut, într-o dimineaţă, a venit la el la şcoală omul de afaceri Cristian Constantin Grigoroiu, pe care îl cunoştea mai demult, împreună cu Piedone, şi l-ar fi rugat să-i dea o fişă de şcolarizare pentru prietenul său.

Tincă a ţinut să precizeze că a eliberat în doar câteva minute dosarul de absolvire a şcolii de şoferi pe numele lui Piedone, în care a notat că acesta a efectuat 30 de ore de teorie şi traseu. În schimbul acestui “serviciu”, Tincă nu ar fi primit niciun ban. “Lasă că ne înţelegem noi!”, i-ar fi transmis Grigoroiu patronului şcolii de şoferi.

“Priboian” pentru o lună

Piedone a dat explicaţii procurorilor DNA privind modul în care s-a mutat din Bucureşti şi a devenit “argeşean” cu acte în regulă, în 25 septembrie 2007, cu o lună înainte de a obţine permisul de conducere. El a obţinut permisul într-o singură zi, în 19 octombrie 2007, la nu mai puţin de 5 categorii – A, B, BE, C şi CE.

De altfel, primarul localităţii argeşene Priboieni, Constantin Catrina, a confirmat pentru “Adevărul” că a aprobat o cerere de luare în spaţiu a unei persoane “Popescu Cristian”. Piedone a fost luat în spaţiu de nimeni altul decât omul de afaceri Cristian Constantin Grigoroiu.

Surprinzător, atunci când a fost demarată ancheta, procurorii au observat că peste 200 de dosare de reşedinţă, printre care şi cel al primarului sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu, au dispărut din sediul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei Argeş. Acestea există însă în format electronic.

Cuibul poliţiştilor şpăgari

În dosarul privind obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere în Argeş au fost arestate 22 de persoane. Printre acestea se numără şi comisarul-şef al Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Argeş, Codruţ Gheorghe Vlăsceanu, precum şi adjunctul său, comisarul Vasile Voinea.

Trei dintre persoanele arestate au recunoscut faptele comise: preotul Laurenţiu Floroiu, Eduard Constantin Dumitrescu, unul dintre intermediari şi patronul Şcolii de şoferi Comes din Piteşti, Constantin Tincă.

Anchetă

Procurorii Anticorupţie verifică modul în care Cristian Popescu Piedone a devenit şofer profesionist după ce a susţinut examenul de conducere în Argeş.

Prietenul argeşean

image

Cristian Grigoroiu (foto) l-a luat în spaţiu pe Piedone la adresa sa din Priboieni, Argeş. După ce a obţinut permisul de conducere, Cristian Popescu a redevenit bucureştean.

Grigoroiu a declarat că este prieten cu primarul sectorului 4 de mai mulţi ani, iar acesta a ales să dea examenul pentru obţinerea permisului de conducere în Argeş, întrucât, fiind o persoană cu notorietate, nu dorea să apară în presă că face şcoala de şoferi la 45 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite