Piedone, consilier ilegal pentru permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualul primar al sectorului 4 ar fi trebuit să fie demis de la Consiliul Local atunci când şi-a făcut mutaţia fictivă în Argeş Cristian Popescu Piedone a fost ilegal consilier în

Actualul primar al sectorului 4 ar fi trebuit să fie demis de la Consiliul Local atunci când şi-a făcut mutaţia fictivă în Argeş

Cristian Popescu Piedone a fost ilegal consilier în perioada 25 septembrie - 24 octombrie 2007, când şi-a făcut mutaţia în comuna Priboieni, judeţul Argeş.

Conform articolului 19 din Legea Administraţiei Publice, "mandatul de consilier încetează înainte de termen în caz de demisie, incompatibilitate, pierdere a drepturilor electorale, schimbarea domiciliului într-o altă unitate administrativ-teritorială sau deces".

Cum în data de 25 septembrie 2007, Piedone tocmai primise buletin de Argeş, deci îşi schimbase domiciliul într-o altă unitate administrativ-teritorială, mandatul său ar fi trebuit să înceteze. Cu toate acestea, Cristian Popescu şi-a văzut liniştit de treabă.Reamintim ca Piedone s-a mutat o lună în Argeş pentru a obţine permis de conducere.

Ședinţe supuse anulării

Pe 27 septembrie 2007 şi apoi pe 18 octombrie 2007, Cristian Popescu Piedone a fost prezent la două şedinţe de consiliu şi a votat pentru mai bine de 50 de hotărâri ale Primăriei Sectorului 6. În mod normal, toate acestea ar trebui să fie anulate întrucât la şedinţa respectivă a participat un consilier ilegal.

Printre hotărârile adoptate în şedinţa respectivă se numără "împuternicirea primarului sector 6 pentru a întreprinde demersurile legale pentru transferarea terenului în suprafaţă de 12 hectare situat în strada Preciziei aflat în administrarea SC Metrorex S.A., "aprobarea listelor cu ordinea de prioritate a solicitanţilor îndreptăţiţi să primească locuinţă socială" şi "aprobarea documentaţiei tehnico-economice a obiectivului de investiţii - Amenajare peisagistică, urbanistică parcul Drumul Taberei".

Navetist de Argeş

În timp ce avea buletin de Priboieni, consilierul Cristian Popescu Piedone a avut timp să-şi înmatriculeze ilegal un Cadillac de epocă pe 3 octombrie 2007.

Pentru această faptă, actualul primar al sectorului 4 este cercetat penal, iar Piedone a fost nevoit să-şi reînmatriculeze Cadillacul după ce poliţiştii l-au anulat pe cel obţinut în mod fraudulos. La o zi după şedinţa de consiliu din 18 octombrie, Piedone a dat o fugă până la Piteşti şi a luat examenul auto la cinci categorii de conducere dintr‑un foc. Trei zile mai târziu, a făcut iar "naveta" ca să-şi ridice carnetul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite