Piedone, cercetat penal pentru Cadillac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul sectorului 4 va fi cercetat pentru uz de fals după ce a înscris o maşină în Bucureşti când avea buletin de Argeş Ancheta poliţiei în cazul "Piedone - Cadillac" a confirmat

Primarul sectorului 4 va fi cercetat pentru uz de fals după ce a înscris o maşină în Bucureşti când avea buletin de Argeş

Ancheta poliţiei în cazul "Piedone - Cadillac" a confirmat dezvăluirile ziarului "Adevărul".

Verificările făcute în cadrul anchetei interne arată că, în data de 3 octombrie 2007, Cristian Popescu Piedone s-a prezentat la ghişeul Serviciului Înmatriculări din Capitală cu o carte de identitate eliberată în Bucureşti, pentru a înscrie în circulaţie un autoturism Cadillac de Ville.

Documentul nu mai era însă valabil pentru că actualul primar al sectorului 4 avea un buletin emis de Biroul Evidenţa Populaţiei din Topoloveni, judeţul Argeş, în data de 25 septembrie 2007. Piedone se mutase fictiv în comuna Priboieni pentru a putea obţine permisul de conducere în cuibul poliţiştilor şpăgari din Argeş.

La scurt timp după ce a luat examenul la cinci categorii într-o zi, Piedone a redevenit bucureştean, pe 24 octombrie 2007. Cu toate acestea, pe 4 octombrie 2007, Piedone avea Cadillac-ul de Ville înmatriculat în Bucureşti cu numărul B-74-JFK.

Uz de fals şi fals în declaraţii

Practic, actualul primar al sectorului 4 s-a prezentat la Serviciul Înmatriculări cu o carte de identitate pe care nu ar mai fi trebuit s-o deţină. Mai mult, pe solicitarea de înmatriculare a Cadillac-ului, Piedone a declarat în fals că are buletin de Bucureşti.

Riscă trei ani de închisoare

Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pe numele lui Cristian Popescu Piedone, acuzat de uz de fals şi fals în declaraţii. Funcţionarul de la Înmatriculări care s-a ocupat de înscrierea Cadillac-ului se face vinovat de complicitate la uz de fals, deoarece a acceptat să elibereze certificatul de înmatriculare, deşi cartea de identitate a solicitantului nu era valabilă.

În cazul în care va fi găsit vinovat, Piedone riscă până la trei ani de închisoare pentru uz de fals. Conform Codului Penal, folosirea unui înscris oficial în vederea producerii unei consecinţe juridice se pedepseşte cu închisoarea de la trei luni la trei ani. Pentru fals în declaraţii, noul primar al sectorului 4 riscă amendă sau închisoare de la trei luni la doi ani.

Dosarul se află încă la Poliţia Capitalei, ancheta aflându-se "în fază incipientă", urmând ca, după încheierea verificărilor, să fie sesizat Parchetul General.

Cronologia şmecheriilor

25.09.2007 - Piedone îşi face mutaţia pe buletin în comuna Priboieni - judeţul Argeş

04.10.2007 - Piedone îşi înmatriculează în Bucureşti un autoturism Cadillac de Ville

19.10.2007 - Piedone trece cu brio examenul auto pentru categoriile A, B, BE, C şi CE

22.10.2007 - Piedone primeşte carnetul de conducere de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Argeş

25.10.2007 - Piedone redevine bucureştean în acte, cu adresa pe strada Principatele Unite, sector 4

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite