Începe procesul privind permisul lui Piedone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul termen al procesului privind anularea permisului de conducere al primarului sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, este programat astăzi la Judecătoria Piteşti.

Mai citiţi şi:
E oficial: Piedone are permis auto ilegal
„Lotul Piedone“ rămâne fără permise auto

Piedone a făcut şcoala de şoferi doar pe hârtie
Piedone, cercetat penal pentru Cadillac

Procesul a fost intentat de Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Instituţia Prefectului Argeş, după ce prefectul Marcel Proca a semnat, pe 25 mai, decizia de suspendare a permisului lui Piedone, existând indicii că documentul a fost obţinut în mod fraudulos.

"Motivul este legat de modul în care a obţinut viza de flotant. Pe 27 septembrie 2007 a obţinut viză de flotant în comuna Priboieni, la un anume Constantin Grigoroiu, iar pe 19 octombrie 2007 a susţinut examenul pentru categoriile A, B, C şi C+E. Imediat s-a mutat înapoi la Bucureşti, pentru că urma să candideze", a declarat Proca.

Cristian Popescu Piedone a obţinut permisul auto într-o singură zi, la 19 octombrie 2007, la nu mai puţin de cinci categorii – A, B, BE, C şi CE.


Prefectul de Argeş a trimis pe 25 mai la Judecătoria Piteşti ordinul prin care cere suspendarea permisului de conducere al lui Piedone, invocând nerespectarea procedurilor în obţinerea vizei de flotant de către acesta, în comuna argeşeană Priboieni.

Pe lângă Cristian Popescu Piedone, prefectul judeţului Argeş le-a suspendat permisele, din aceleaşi motive, altor trei persoane publice, respectiv fotbaliştii Cosmin Moţi şi Adrian Ropotan şi manelistul Vali Vijelie.

Dosarul de corupţie privind obţinerea frauduloasă de permise auto în Argeş a fost declanşat pe data de 13 iunie 2008, când 18 persoane, printre care şi comisarii-şefi Gheorghe Vlăsceanu şi Vasile Voinea, şeful şi, res­pectiv, adjunctul Serviciului Permise Auto şi Înmatriculări Argeş, au fost arestate. Ulterior, alte patru persoane au fost reţinute în această cauză. Procurorii DNA au arătat că în Argeş au obţinut ilegal permise auto peste 3.500 de persoane.

Trei dintre persoanele arestate au recunoscut faptele comise: preotul Laurenţiu Floroiu, Eduard Constantin Dumitrescu, unul dintre intermediari şi patronul Şcolii de şoferi Comes din Piteşti, Constantin Tincă.

Contra unor sume de bani sau diverse produse, candidaţii obţineau permise de conducere chiar şi fără să se prezinte la proba practică (traseu).

Dosarul eliberării frauduloase a permiselor de conducere, în care sunt judecaţi 28 de inculpaţi, dintre care 22 aflaţi în arest preventiv, se află pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite