„Şeful de post m-a legat de copac“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un localnic din comuna Podoleni, judeţul Neamţ, acuză că a fost agresat şi umilit de către şeful de post doar pentru că şi-a cerut pensia de handicap.

Agentul-şef principal Ermil Paraschiv este şef de post în comuna Podoleni de 19 ani. El este unul dintre cei cercetaţi de echipa de control a Inspectoratului General al Poliţiei pentru că l-a susţinut pe şeful de la judeţ, Aurelian Şoric, ameninţând că îşi dă demisia. 

Constantin Archip are 34 de ani, şase copii, şi se plânge că a fost legat de un copac de şeful de post, ţinut să îl vadă tot satul, timp de aproape trei ore.

„Prin 2006, am mers la Primărie, în cârje, cum eram, să văd ce se întâmplă cu ajutorul pe care îl primeam pentru că avusesem bazinul rupt după un accident de tren. Eu semnam pentru vreo 480 de lei, iar ei îmi dădeau câte 150-200 de lei. Acolo era fostul primar Albu şi nevasta poliţistului Paraschiv. Le-am cerut al doilea stat de plată, cu suma adevărată. Albu m-a luat la bătaie, după care a chemat un poliţist, care mi-a spus să mă astâmpăr, dar eu am spus că nu vreau decât banii copiilor mei", povesteşte Archip.

Ulterior, poliţistul şi-ar fi pus şi ameninţările în practică. „Doamna Paraschiv l-a sunat pe bărbatu-su, a venit acesta, mi-a aruncat cârjele, m-a târât de la Primărie până la Postul de Poliţie, unde m-au pus să dau o declaraţie, dar eu nu am vrut, pentru că n-am făcut scandal. Apoi m-a luat şi m-a legat de copac, în curtea Poliţiei, cu cătuşele şi m-a ţinut aşa aproape trei ore", ne-a mărturisit Constantin Archip.

Şeful de post spune, însă, că e curat ca lacrima. „Mă consider un om vertical. Acuzaţiile pe care le face Constantin Archip au făcut obiectul unui dosar penal, care s-a soluţionat prin Parchet cu neînceperea urmăririi penale. Din contră, el a fost condamnat la şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru scandalul pe care l-a făcut", a declarat Ermil Paraschiv.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite