Mararu, mai tare ca Al Capone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Mararu şi-a condus fratele la Roznov, unde va fi înmormântat
Bogdan Mararu şi-a condus fratele la Roznov, unde va fi înmormântat

Gheorghiţă Mararu, interlopul asasinat duminică într-o cafenea din Piatra Neamţ, avea datorii la Fisc de 1,28 milioane de lei. El ar fi trebuit să plătească TVA pentru 20 de tranzacţii făcute între 2004 şi 2008, însă, la începutul acestui an, şi-a donat toate bunurile.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Neamţ a cerut magistraţilor Judecătoriei să desfiinţeze contractele prin care Gheorghe Mararu a renunţat la bunuri şi să instituie sechestrul pe acestea. În plângerea adresată instanţei, reprezentanţii Fiscului susţin că interlopul are de virat TVA la bugetul statului pentru tranzacţiile imobiliare făcute între 2004 şi 2008.

Pentru o parte dintre cele 20 de apartamente, spaţii comerciale şi terenuri revândute, de pe urma cărora a obţinut 6,2 milioane de lei, Mararu trebuia să plătească la stat 1,28 de milioane de lei. Pentru că acesta nu s-a prezentat la Fisc, oficialii au cerut punerea sechestrului pe mai multe terenuri din comunele Girov şi Gârcina, însă au aflat cu stupoare că toate bunurile lui Mararu au fost donate.

Proprietăţile de pe strada Liliacului 38 le-a donat mamei lui, Georgeta, şi unei familii, iar 13 terenuri au ajuns la o oarecare Ana Avasilicăi. „Considerăm că a urmărit evitarea executării silite şi deci păgubirea bugetului public", au precizat reprezentanţii DGFP Neamţ în plângerea adresată instanţei.

Pe de altă parte, soţii Mararu au cerut respingerea acţiunii şi au susţinut că şi-au donat bunurile pentru că doreau să plece în străinătate. „Actele de donaţie au fost făcute ca urmare a deciziei noastre comune de a pleca definitiv în străinătate cu întreaga familie şi am apelat la această modalitate juridică pentru ca atunci când vom reveni în România să putem locui la unul dintre aceste imobile", au precizat soţii Mararu în întâmpinare depusă la instanţă. Judecătorii au dat un nou termen la 24 ianuarie 2011.

Ca urmare a decesului lui Mararu se va decide dacă judecata va mai continua. El va fi înmormântat astăzi în Roznov, iar ceremonia va fi supravegheată de poliţişti. Mararu a fost unul dintre cei mai notorii interlopi din Piatra Neamţ, iar cunoscuţi ai familiei susţin că bunurile tranzacţionate de acesta ar fi fost de fapt dobândite din camătă. 

Firmele clanului Mararu

Gheorghe Cătălin Mararu nu apare oficial la nicio firmă ca asociat, acţionar sau administrator. Tatăl lui, Anton Mararu, este asociat unic la Contex Cooperativă Meşteşugărească, aflată în lichidare, precum şi la firma de jocuri de noroc şi pariuri Casino Star SRL Roznov.

Unul dintre fraţii interlopului ucis, Răzvan Nicolae (33 de ani), este asociat unic la agenţia imobiliară Mr. Gold SRL din Roznov, iar Bogdan (36 de ani), cel rănit în atentat, este asociat la Gold Car SRL Piatra Neamţ şi la firma de reparaţii şi întreţinere a autovehiculelor Autovest Service SRL din Dumbrava Roşie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite