Piaţa de gros, un cadou util, dar nedorit de timişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

municipalitatea inaugurează piaţa de gros. Rezultatele sondajului arată că acesta este ultimul lucru pe care şi-l doresc timişorenii de la administraţia locală. La întrebarea "care ar fi

municipalitatea inaugurează piaţa de gros. Rezultatele sondajului arată că acesta este ultimul lucru pe care şi-l doresc timişorenii de la administraţia locală. La întrebarea "care ar fi ultimul lucru pe care l-aţi rezolva dacă aţi fi primarul Timişoarei?", piaţa de gros adună cele mai multe opţiuni, peste 20%. Utilitatea acesteia este însă indiscutabilă, pentru că angrosiştii vor părăsi în sfârşit celelalte pieţe ale oraşului, sufocate, până acum, în favoarea micilor producători. Fondurile pentru construcţia pieţei provin, în cea mai mare parte, de la guvernul german: 2,5 milioane de euro, rambursabili. Contribuţia financiară a municipalităţii este de 1,7 milioane de euro. "Era normal ca într-o ţară cu un asemenea potenţial agricol să existe o astfel de piaţă. Uniunea Europeană ne impune ca acest comerţ să se facă pe o cale cât de cât controlată", a spus primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu.
Până acum, singurul loc disponibil pentru angrosişti era Piaţa Iosefini. Condiţiile pentru închirierea unui spaţiu în piaţa de gros nu au fost încă stabilite. Deocamdată, doritorii trebuie să adreseze o cerere primăriei, accesul făcându-se în urma unei licitaţii. "Sperăm ca, la mijlocul lunii septembrie, piaţa să-şi înceapă activitatea. Credem că va fi un succes. Va aduce profit Timişoarei. O parte din bani îi vom rambursa, iar restul va ajunge la Societatea de Pieţe, care îi va aloca pentru investiţii", a declarat primarul Gheorghe Ciuhandu. Piaţa de gros, care se întinde pe o suprafaţă de aproape trei hectare, este pe strada Ovidiu Balea, la ieşirea din oraş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite