Golf la Pianu de Jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Golf la Pianu de Jos
Golf la Pianu de Jos

În acest weekend, Cupa membrilor clubului de golf „Paul Tomiţă“ încheie sezonul competiţional de golf. Terenul de la Pianu de Jos este singurul cu 18 găuri din România şi unicul omologat la standarde europene.

Terenul de golf „Paul Tomiţă“ se întinde pe o suprafaţă de 70 ha şi poartă numele singurului jucător profesionist din România. El a activat ca şi profesor de golf în străinătate şi în România, până la vârsta de 90 de ani, şi a fost antrenorul Regelui Mihai.
Paul Tomiţă a jucat pe numeroase terenuri din Europa şi din Statele Unite, reprezentând România la şapte campionate mondiale de golf. Terenul de golf de la Pianu de Jos a fost înfiinţat în 1995. Este singurul teren din România cu 18 găuri, lungimea traseelor fiind diferită, respectiv 5.847 de metri lungime circuitul masculin şi 5.148 de metri lungime circuitul feminin.

Afaceri discutate pe teren

În fiecare an, aici au loc numeroase campionate. Sezonul este deschis din luna aprilie până în luna octombrie, perioadă în care se desfăşoară competiţii şi cursuri. „Anul acesta, aici s-a ţinut integral pentru prima dată Campionatul Naţional de Golf. De asemenea, am avut o serie de competiţii importante, printre care, doar în ultimele două luni, Cupa Henkel, Cupa Banca Transilvania şi Cupa Chivas“, a precizat Nicolae Ursu, directorul clubului.
Sezonul competiţional se încheie în acest weekend cu Cupa membrilor clubului. Printre participanţii fideli la competiţiile de golf din judeţul Alba se numără oameni de afaceri români şi străini, dar şi reprezentanţi ai domeniului artistic. Printre aceştia se regăsesc Florin Segărceanu, cântăreţul Lucian Viziru sau fostul campion la tenis, Dinu Pescariu. Clubul de golf „Paul Tomiţa“ numără acum 95 de membri. Golful este un sport elegant şi relaxant, însă nu la îndemâna oricui. Echipamentul de golf este simplu la prima vedere, dar în realitate deosebit de complex prin marea sa diversitate. Costurile unui echipament de golf sunt ridicate şi variază în funcţie de marcă, ajungând să treacă chiar de 8.000 de lei.

Tarife de închiriere şi organizare

Tarifele de închiriere sunt de 2.000 de lei pe an pentru membri activi şi 1.000 pentru membri nejucători. Taxa de organizare a unei competiţii este de 5.000 de lei, iar tarifele pentru cursuri sunt de 100 lei/ora de curs (45 minute) sau 180 de lei pentru un traseu pe teren nouă găuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite