VIDEO „Pianista din Dâmboviţa“ a scăpat de paralizie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mădălina Drăgan, tânăra care şi-a fisurat coloana după ce a sărit cu un pian în râul Dâmboviţa, a fost ieri operată, iar medicii cred că ea ar putea scăpa fără sechele. Deficienţele neurologice vor fi recuperate. Tânăra a participat weekendul trecut, în Bucureşti, la un concurs de zbor cu aparate neconvenţionale. „Nu e nimeni de vină“, a explicat accidentul, ieri, Mădălina.

Studentă în ultimul an la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universităţii „Spiru Haret", ploieşteanca Mădălina Drăgan (26 de ani) a ajuns în sala de operaţii după ce a vrut să facă un show extrem.  

Mai citeşte şi:

VIDEO Mădălina, fata care şi-a rupt coloana sărind cu pianul în Dâmboviţa, a ieşit din operaţie. Medicii sunt optimişti

„A fost doar un accident: trebuia să sară odată cu pianul pentru a atenua din impact, dar cred că a uitat. Ea (Mădălina - n.r.) a semnat o declaraţie pe propria răspundere înainte de concurs. Noi credem că a fost vorba despre o clipă de neatenţie", a comentat Andreea Torbat, National Communication Manager Red Bull, accidentul ce a avut loc pe râul Dâmboviţa. Participanta are un contract de asigurare încheiat de către organizatori cu o firmă specializată pentru a-i acoperi toate cheltuielile medicale.

A fost operată cu succes

Tânăra care a venit de la Ploieşti pentru a participa la concursul organizat de Red Bull, se afla pentru a doua oară la acest eveniment. Mai mult, ea a făcut un training înainte şi avea experienţa zborului cu aparate neconvenţionale, dar, cu toate astea, Mădălina s-a accidentat grav în timpul săriturii.

Mădălina Drăgan a fost transportată la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, unde, ieri, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.  
„Doctorii au reuşit să fixeze vertebrele fracturate şi să decomprime măduva spinării. La impactul cu apa s­­-au rupt nişte ligamente şi că există o leziune la nivelul părţii terminale a măduvei spinării", a explicat medicul Bogdan Popescu. El a adăugat, că după operaţie, femeia va avea nişte deficienţe neurologice care ar putea fi recuperate în viitor.

Părinţii şi sora Mădălinei, care erau ieri lângă patul de spital al tinerei, au răsuflat uşuraţi. "Sunt bucuroasă că operaţia a decurs bine. Aşa au spus medicii", a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul", mama Mădălinei Drăgan.

Odată comprimată măduva spinării, din cauza loviturii puternice, fata ar fi putut rămâne paralizată. Apropiaţii ploieştencei sunt însă şocaţi de vestea accidentului. Vecinii spun că, de când s-a întâmplat nenorocirea, membrii familiei ­Drgăgan nu au mai fost văzuţi prin zonă, pentru că aceştia au stat zi şi noapte la spital, lângă fata lor.

Primul accident din istoria competiţiei

Tânăra ploieşteană s-a lovit în timpul unui concurs de zburat cu aparate neconvenţionale



Alături de prieteni s-au mai aflat şi prietenii apropiaţi ai fetei, echipa alături de care a concurat, toţi sperând ca ea să-şi revină cât mai repede şi mai ales să nu rămână cu sechele, să treacă mai uşor peste traumă.

Prietenii ei spun că organizatorii au menţionat faptul că accidente de genul celui petrecut weekendul trecut se întâmplă foarte rar, iar un incident atât de grav nu a avut loc niciodată, în toţi anii în care competiţia a fost organizată în România.

„O fată respectuoasă"

Un prieten de-al Mădălinei, care a preferat să-şi păstreze anonimatul, a povestit că, deşi iniţial părinţii tinerei au luat în calcul varianta ca ea să fie operată în străinătate, medicii de la Spitalul Universitar au fost de părere că nu este cazul, fiind vorba de o intervenţie chirurgicală cu un nivel scăzut de risc.

Toţi cei care o cunosc au o părere foarte bună despre ea, chiar dacă îi sunt prieteni vechi sau doar cunoştinţe.

„Este o fată foarte bună şi respectuoasă, o vedeam din când în când, mai ales dimineaţa, când pleca la cursuri, la şcoală, avea mereu cu ea materiale pe care le ducea acolo. Când trecea pe lângă mine, de fiecare dată mă saluta, este o fată foarte bine educată. Nu am ştiut că ea a fost cea care a participat la concurs şi a păţit acel accident, dar m-am uitat la televizor şi am văzut-o şi mi-am dat seama că despre ea este vorba. Sper din inimă să se facă bine şi să nu păţească nimic grav, pentru că nu ar merita, ce fată bună este ea", explică un alt vecin, Ion Gorneanu.

"Tânăra a fost operată cu succes, iar medicii cred că ea ar putea scăpa fără sechele."
Bogdan Popescu
purtător de cuvânt
Spitalul Universitar


Statul plăteşte spitalizarea

Tânăra a fost operată la coloană de medicii de la Spitalul Universitar din Bucureşti. Pentru o zi de spitalizare, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va deconta spitalului 1.700 de lei.

În această sumă intră medicamentele, materialele sanitare, mâncarea, cazarea etc. O astfel de operaţie necesită în jur de 10-15 zile de internare. În aceste condiţii, statul român va plăti, pentru inconştienţa fetei, în jur de 17.000 de lei.

La această sumă se vor adăuga şi cheltuielile necesare perioadei de recuperare. Potrivit legii, în acest caz, asigurarea de sănătate nu ar trebui să acopere cheltuielile de spitalizare deoarece nu este un caz de îmbolnăvire.

image
image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite