Coreea de Sud, prima ţintă a armelor nucleare ale Phenianului (Reuters)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coreea de Sud, prima ţintă a armelor nucleare ale Phenianului (Reuters)
Coreea de Sud, prima ţintă a armelor nucleare ale Phenianului (Reuters)

Prima ţintă a arsenalului nuclear al Coreii de Nord este Coreea de Sud, regimul de la Phenian fiind încă decis să ocupe cu forţa statul sud-coreean, a declarat vineri ministrul de externe de la Seul, Yu Mung-hwan, în cadrul unui forum al oamenilor de afaceri, relatează Reuters.

Dezvoltarea de către Phenian a unor arme nucleare, armamentul său nuclear, este îndreptat asupra Sudului, unde libertatea şi democraţia sunt preţuite, unde se urmăreşte creşterea economică iar oamenilor li se permite să trăiască confortabil, a declarat Yu Mung-hwan.

Ce urmăreşte Nordul, încă dinainte şi după războiul coreean, este unificarea comunistă. Iar dezvoltarea armelor nucleare este calea către acest pas, a adăugat el.

Comentariile şefului diplomaţiei sud-coreene sunt neobişnuit de îndrăzneţe în a acuza Phenianul de intenţii agresive, comentează Reuters.

Coreea de Nord a efectuat o serie de teste cu rachete cu rază lungă de acţiune, sfidând avertismentele internaţionale, precum şi un test nuclear subteran în luna mai, provocând adoptarea de noi sancţiuni de către Consiliul de Securitate al ONU.

SUA  au anunţat că sunt pregătite să organizeze convorbiri directe cu Phenianul pentru a readuce în discuţie negocierile, la care vor participa şi Japonia, Rusia şi China.

Yu Mung-hwan a precizat joi că şi premierul chinez Wen Jiabao va vizita Coreea de Nord în cursul acestei luni în cadrul aceloraşi eforturi de a pune capăt ambiţiilor nucleare ale Phenianului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite