Phenianul acuză Statele Unite de un atac nuclear împotriva sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Phenianul acuză Statele Unite de un atac nuclear împotriva sa
Phenianul acuză Statele Unite de un atac nuclear împotriva sa

Phenianul a denunţat din nou exercţiile americano-sud-coreene în curs, comparându-le cu o repetiţie pentru un "atac nuclear preventiv" împotriva Coreei de Nord, relatează AFP

"În spatele acestor exerciţii se profilează o schemă periculoasă de agresiune pentru lansarea unui atac nuclear preventiv împotriva Republicii Democrate Populare a Coreei şi cucerirea sa rapidă atunci când se va ivi ocazia, sub pretextul de a preveni evoluţii imprevizibile în peninsula coreeană", a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene.

Americanii sunt "atât de proşti, încât încearcă să înăbuşe ideologia şi sistemul nord-coreean cu forţa armelor", a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe, citat de presa oficială.

Coreea de Nord "va urmări cu atenţie fiecare gest al autorităţilor sud-coreene şi americane şi va lua măsuri dure împotriva oricărei provocări", a completat el.

Regimul de la Phenian anunţase luni că şi-a plasat armata şi populaţia în stare de alertă înainte de începerea exerciţiilor şi că va riposta prin toate mijloacele, inclusiv nucleare, la o eventuală "provocare militară".

Coreea de Nord critică frecvent acest gen de maenvre militare, pe care Seulul şi Washingtonul le declară pur defensive, şi promite constant că va replica la orice încălcare a suveranităţii sale.

Coreea de Sud şi Statele Unite au informat în iulie Phenianul despre organizarea exerciţiilor comune, subliniind că nu au intenţia de a invada Coreea de Nord. 10.000 de soldaţi americane şi 56.000 sud-coreeni participă la exerciţii, care se încheie în 27 august. Exerciţiile, numite Ulchi Freedom Guardian (UFG), presupun simulări pe computer cu scopul de a ameliora capacitatea Statelor Unite de apăra Coreea de Sud, în cazul unui atac.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite