Casa Albă: Phenianul ar putea face un gest "iresponsabil"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Albă a anunţat ieri că se aşteaptă, din partea Coreii de Nord, la o acţiune "iresponsabile", în condiţiile în care, potrivit unor informaţii ale serviciilor americane, Phenianul s-ar pregăti să efectueze un al treilea test nuclear, în replică la ameninţările cu sancţiuni ale ONU, informează AFP.

"Chiar dacă nu vom comenta informaţiile serviciilor speciale, ne aşteptăm ca Phenianul să acţioneze de o manieră iresponsabilă şi periculoasă", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului naţional de securitate american, Mike Hammer.

"Dar, în condiţiile în care lumea se uneşte pentru a adopta o nouă rezoluţie a Consiliului de Securitate, este clar că atitudinea Coreii de Nord nu va face decât să o izoleze puţin mai mult", a adăugat el.

Coreea de Nord a efectuat în luna mai cel de-al doilea test cu nuclear din istoria sa, provocând o nouă escaladare a tensiunilor după lansarea, în aprilie, a unei rachete cu rază lungă de acţiune şi după retragerea de la negocierile în şase desfăşurate sub egida SUA, notează AFP.

Responsabili ai serviciilor de informaţii americani l-au avertizat pe preşedintele Barack Obama că Phenianul va răspunde cu un alt test nuclear oricărei rezoluţii de condamnare a ONU, a informat postul de televiziune Fox News, citând surse din cadrul serviciilor de informaţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite