Mina Petrila refuză să plătească daune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mina Petrila refuză să  plătească daune
Mina Petrila refuză să plătească daune

Peste 600.000 de euro este valoarea despăgubirilor pe care cei trei inculpaţi ar trebui să le achite pentru moartea a 13 mineri şi rănirea altor 15 în exploziile de metan de la 15 noiembrie 2008, de la Exploatarea Minieră Petrila.

Compania Naţională a Huilei (CNH) din Petroşani nu ştie dacă va plăti eventualele daune dictate de către instanţele de judecată drept despăgubiri rudelor minerilor morţi în tragedia de anul trecut.

În schimb, Exploatarea Minieră Petrila, subunitate a CNH, nu vrea să plătească pentru greşelile angajaţilor şi şi-a trimis reprezentantul legal să-i apere interesele în procesul în care sunt judecaţi responsabilii pentru accident, deşi reprezentanţii minei n-au fost citaţi la primul termen de judecată.

Juristul EM Petrila s-a prezentat în faţa judecătorului şi a cerut consemnarea acestui lucru, fapt care indică intenţia subunităţii de a nu plăti greşelile angajaţilor săi. Directorul general al CNH Petroşani, Constantin Jujan, spune că aşteaptă finalizarea procesului pentru a putea lua o decizie în ceea ce priveşte despăgubirile ce ar reveni subunităţii miniere ca parte responsabilă civilmente.

„După ce se va finaliza procesul care este pe rol, vom vedea. Nu pot să estimez pentru că nu ştiu care va fi rezultatul procesului”, a declarat Jujan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite