Petrecerile de nuntă la Palat, ultima modă pentru tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craiovenii sunt dispuşi să aştepte şi doi ani pentru o nuntă la Palatul RSR de la Podari

Costi Gheorghe, manager al palatului RSR, susţine că pe lista celor înscrişi anul acesta se află zeci de perechi care îşi vor organiza nunta într-un decor de-a dreptul regal.„Anul acesta avem deja 75 de cupluri care şi-au programat nunţile la Palatul RSR. În total vor fi 15.000 de invitaţi care ne vor trece pragul. Cel mai ieftin meniu pentru o persoană costă între 160 şi 170 de lei, dar preţul poate urca în funcţie de pretenţiile mirilor“, ne-a spus managerul.
Andreea Gheorghiu (32 ani) şi Doru Georoceanu (32) sunt doi dintre tinerii care au aşteptat aproape doi ani să obţină un loc pentru a-şi uni destinele la Palatul RSR. „Cea mai mare surpriză a fost când am aflat vestea că am reuşit să ne înscriem pe lista de aşteptare şi că ne putem căsători la Palat. E un loc unic în Oltenia, iar atmosfera e cu adevărat princiară. Abia aştept să-mi văd mireasa îmbrăcată ca o prinţesă“, ne-a spus viitorul mire. Cei doi se vor cununa religios pe 18 iulie.
Palatul are unul din cele mai frumoase parcuri, organizat în terase largi, care coboară spre lunca Jiului. Nuntaşii pot petrece fie în interior, fie în curte, unde sunt amenajate patru terase, una dintre ele fiind suspendată. „Se pot face simultan patru nunţi cu 2.000 de invitaţi“, mai spune managerul Palatului RSR. O altă surpriză este faptul că mirii se pot cununa religios în bisericuţa din incintă, care are hramul Sfântului Nicolae. 

„RSR-ul de aur“, cel mai sofisticat meniu

Invitaţii mirilor se vor bucura de decoruri imperiale, lumânări deosebite, focuri de artificii, preparate rafinate şi alte surprize, care îi vor face să se simtă ca la curtea unor prinţi, ne mai explică Costi Gheorghe. La Palatul RSR nu se mai adoptă meniurile clasice, acelea în care mezelăria era la loc de cinste, ci unele diversificate: ruladă din file Dorada, medalion de căprioară, cornet din somon, cockteil oceanic, coadă de crevete în aspic, ruladă de vită argentiniană,
fois grand de gâscă în aspic etc. Şi cum nicio petrecere nu e completă, dacă nu e stropită cu vin, la Palatul RSR organizatorii pun la dispoziţia nuntaşilor cele mai rafinate sortimente, provenind de la cramele Recaş sau Beciul Domnesc. Un preparat râvnit de toţi cei care l-au încercat este „RSR-ul de aur“, o specialitate de pui pregătit într-o manieră sofisticată.

Concurs cu premii pentru mirii anului 


O altă surpriză, care a devenit deja tradiţie la Palatul  RSR de la Podari, este alegerea mirilor şi naşilor anului. „De patru ani se organizează petreceri cu cei care au avut nunta în anul anterior şi cei care o au în anul în curs. Se desemnează mirii şi naşii anului, iar aceştia vor fi şi premiaţi. Acum trei ani, au primit o vacanţă la Viena, în 2007 - în insulele Rodos, iar în 2008 - un sejur în Antalya“, a adăugat managerul Palatului RSR. Anul acesta evenimentul va avea loc pe 1 Mai. Surprizele nu se termină aici. Palatul RSR mai are şi un debarcader amplasat pe malul Jiului, iar o pistă aşteaptă să fie populată cu caii pregătiţi pentru echitaţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite