Petreceri cu ştaif pentru românii din Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii din Belgia au avut de ales între a petrece Ziua naţională la evenimentele organizate de ambasadă sau să se felicite, mai în glumă, mai în serios, prin telefon, văzându-şi apoi

Românii din Belgia au avut de ales între a petrece Ziua naţională la evenimentele organizate de ambasadă sau să se felicite, mai în glumă, mai în serios, prin telefon, văzându-şi apoi fiecare de treabă, copii şi planuri de weekend.
Evenimentele dedicate zilei de 1 Decembrie au început, la Bruxelles, cu câteva săptămâni înainte şi au fost transformate de diplomaţii români în instrumente de promovare a culturii româneşti în capitala Europei, marcând totodată şi intrarea României în UE la 1 ianuarie 2007. În Palatul Artelor Frumoase din Bruxelles, BOZAR, au fost prezentate, acum o săptămână, piesa de teatru "Don Quijote Made in Romania", în regia lui Dan Puric, şi concertul de muzică clasică susţinut de violonistul Vlad Maistorovici şi pianista Diana Ionescu.
Fiica lui Albert Camus, invitată de onoare
Cu două zile în urmă, tot la BOZAR a fost prezentată piesa "Le premier home", a lui Albert Camus, în regia Cătălinei Buzoianu, din a cărei distribuţie au făcut parte actorii Maia Morgenstern, Olga Tudorache, Horaţiu Mălăele, Mircea Rusu, Oana Dicu, Filip Sistovschi, Monica Târnăcop. Invitata de onoare a ambasadorului Ion Jinga la acest spectacol a fost Catherine Camus, fiica scriitorului Albert Camus. Invitaţii celor două recepţii organizate de 1 Decembrie, au fost superîncântaţi să asculte colinde româneşti interpretate de Ansamblul "Colinda" din Argeş. De asemenea, dansurile "Steluţelor argintii", ale Palatului Copiilor din Piteşti, şi sărmăluţele tradiţionale au constituit deliciul invitaţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite