Petreceri pentru copii de 1 Iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petreceri pentru copii de 1 Iunie
Petreceri pentru copii de 1 Iunie

De Ziua Internaţională a Copiilor, prichindeii din toate oraşele vor avea parte de concerte şi de concursuri cu premii. La Slatina şi Târgu Mureş, manifestările dedicate Zilei Copilului au început încă de vineri, cu parade şi spectacole. Peste tot însă, evenimentele importante vor avea loc mâine.

De 1 Iunie, în Piaţa Sfatului din Braşov, micuţii sunt invitaţi să formeze cel mai lung lanţ uman şi să intre astfel în Cartea Recordurilor. Cine nu are răbdare să participe la competiţie poate petrece o zi plină de suspans în Parcul „Aventura“, din cartierul Noua.

Pe lângă traseele amenajate deja aici va fi instalată şi o tiroliană, peste lacul din cartier, cu lungimea de 70 de metri. Vor fi organizate trei tombole cu premii şi concursuri contra cronometru. Va fi amenajat un stand pentru picturi pe faţă, iar un fotograf va imortaliza cele mai haioase momente.

Şi în Slatina are loc o întrecere cu o miză importantă: o excursie la Disneyland pentru 36 de copii. Pentru acest premiu se vor întrece la Concursul de cultură generală „Disney Cup“, chiar de ziua lor, peste 1.000 de copii de clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, de la toate şcolile generale din municipiu.

Pe străzile din municipiul Ploieşti, de Ziua Internaţională a Copilului, va circula „Tramvaiul Copiilor“. Pe parcursul călătoriei, cei mici vor primi daruri şi vor asista la scurte piese de teatru.

Târg de jucării

La Sibiu are loc, astăzi şi mâine, Târgul Naţional de Jucării. Evenimentul se va desfăşura în Parcul Tineretului, unde se vor vinde jucării din lemn, pânză, ceramică, papură sau hârtie şi unde copiii vor putea participa la activităţi educative şi spectacole de teatru. Tot astăzi, tinerii de până la 18 ani vor putea vizita, gratuit, toate secţiile Muzeului Naţional Brukenthal.
Mâine, tinerii sub 18 ani pot intra gratis la Grădina Zoologică din Sibiu, iar cei sub 14 ani pot circula, tot gratis, cu mijloacele de transport în comun.

La fel, la 1 Iunie, şi prichindeii din Vâlcea şi părinţii lor vor avea acces liber la Grădina Zoologică din Râmnic. Manifestările de „Ziua Copilului“ vor continua pe terasa Parcului „Mircea cel Bătrân“, unde vor fi organizate competiţii de role, skateboarding, dar şi de desene pe asfalt.

Un concurs de desene pe asfalt va fi organizat mâine şi în Târgu-Jiu, un clovn urmând să asigure buna-dispoziţie a micuţilor. Sute de preşcolari de la peste 20 de grădiniţe din Târgu-Jiu vor interpreta cântece şi dansuri în Foişorul Grădinii Publice.

Carnaval şi bal mascat

De 1 Iunie, Hotel Iaki din Mamaia organizează o petrecere cu face-painting şi baloane modelabile. Biletul de intrare costă 79 de lei. La Hotelul Palace din Constanţa va avea loc mâine, de la ora 17.00, Carnavalul copiilor, dar şi un bal mascat.

Ziua Copilului este sărbătorită mai devreme la City Park Mall Constanţa. Ieri a avut loc un spectacol intitulat „Prietenul meu, clovnul“, iar astăzi, de la ora 11.00, începe spectacolul „Magie şi iluzie“.

Tot astăzi, la ora 16.30, micuţii sunt invitaţi la atelierul de creaţie, iar la ora 18.00 va începe un spectacol de circ cu multe surprize.  ; Material realizat cu sprijinul redacţiilor Adevărul de seară

Albă ca Zăpada, prin Bucureşti

La Muzeul Ţăranului Român din Capitală, evenimentele prilejuite de Ziua Copilului încep chiar de astăzi, cu Târgul pentru copii, unde vor avea loc schimburi de jucării, degustări de plăcinte, prăjituri şi vată pe băţ. Mâine, în Parcul Plumbuita, personaje precum Albă ca Zăpada şi Cenuşăreasa vor oferi dulciuri şi baloane copiilor, începând cu ora 10.00.

Şi în Drumul Taberei clovnii vor împărţi baloane şi vor picta copiii pe faţă. Reprezentaţiile din cadrul Festivalului Internaţional de Artă a Circului au început deja de la 27 mai şi vor continua până la 7 iunie. 

Concert anulat în Bănie

Primăria Municipiului Craiova le pregătise copiilor, ieri, un concert al Cleopatrei Stratan, care, însă, a fost anulat din cauza ploii. Şi „magicianul“ Marian Rîlea venise în Bănie cu trupa lui de mici actori, dar şi-a amânat reprezentaţia din acelaşi motiv. Mâine, de 1 Iunie, „Capra cu trei iezi“ va poposi în Bănie, în varianta păpuşarilor de la Teatrul Colibri. Nu vor lipsi nici întrecerile sportive sau concursurile cu premii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite