Petrecere pe două roţi şi teatru stradal la Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parada motocicliştilor şi marionetele uriaşe ale Teatrului Masca au stârnit admiraţia a sute de oameni

Manifestările au început aseară de la ora 19.00, când zeci de motociclişti din toate colţurile ţării au defilat prin centrul municipiului. Parada a pornit de la Coloana Infinitului, spre bulevardul Constantin Brâncuşi. Convoiul de motociclişti a staţionat, timp de o jumătate de oră, pe strada Popa Şapcă, unde aceştia au oferit spectatorilor câteva numere de acrobaţie.

„Aici e raiul viselor mele“


Parada motoarelor a făcut senzaţie în rândul tinerilor târgujieni. „Este ceva inedit pentru noi. Am venit aici pentru că sunt un împătimit al motoarelor. Oriunde are loc o paradă de motociclete eu sunt prezent. Aici e raiul viselor mele. Mi-aş dori şi eu o motocicletă supersport Honda“, ne-a mărturisit Mădălin Lupu,  de 17 ani, din Târgu-Jiu. O tânără din Rovinari a fost singura persoană de sex feminin care a defilat alături de ceilalţi motociclişti. „Conduc de zece ani o motocicletă. E prima dată când iau parte la această paradă. Atunci când conduci o motocicletă trebuie să fii foarte atent la trafic“, a spus Ana-Maria Stamatoiu.

Mălaimare a încins hora în centrul oraşului


Actorii Teatrului Masca din Bucureşti au susţinut, aseară, de la orele 20.00, în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, spectacolul „La Români“, în cadrul manifestărilor dedicate „Zilelor oraşului“. Cele 11 marionete reprezentând ţărani din diverse zone ale ţării au dansat, iar actorul Mihai Mălaimare a invitat spectatorii la horă. Copii, tineri sau bătrâni au fost impresionaţi de marionetele uriaşe costumate în port tradiţional românesc. „Mi-au plăcut dansurile maramureşene. Sunt bătrână, dar m-a impresionat şi pe mine şi mai ales pe copii. Am venit cu nepoţelul meu de 3 ani să vadă şi el păpuşile“, a spus Vasilica Bunăiaşu, de 60 de ani, din Târgu-Jiu. „Costumele au fost frumoase şi haioase. Mi-a plăcut că toţi oamenii au jucat hora la finalul spectacolului“, a precizat Mirel Iancu, de 21 de ani, din Târgu-Jiu. „Teatrul Masca va sărbători duminică 19 ani de existenţă, ocazie cu care vom prezenta spectacole în Parcul Herăstrău“, spune Mihai Mălaimare. Manifestările s-au încheiat cu dansuri sportive şi de societate prezentate de Şcoala de Dans „Ritmo Caliente“ din Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite