Petrecere ca-n poveşti în pădurea Strehareţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei zile şi trei nopţi, slătinenii se înfruptă cu mici, bere şi dulciuri

Astăzi, pădurea Strehareţi a fost luată cu asalt de slătinenii dornici de distracţie de 1 Mai. Încă de dimineaţă, oamenii au venit să îşi găsească un loc de grătar şi să pregătească focul, iar după câteva minute, petrecerea a început.
Nici nu era greu, pentru că în toată pădurea răsuna muzica din boxele amplasate de primărie, iar comercianţii de dulciuri, sucuri, bere şi mici îşi ocupaseră de seara locurile. Alături de organizatori, ei au avut grijă ca slătinenii să aibă toate ingredientele unei petreceri reuşite.

Prin pădure au răsărit grătare

„Am încins grătarul de la prima oră. Micii sunt calzi, peştele e pregătit, iar clienţii sunt din ce în ce mai mulţi. Cred că va fi o petrecere reuşită şi vom avea vânzări bune“, a spus Liviu M., un comerciant din Piteşti.
La prânz, distracţia era în toi. Părinţii se delectau cu mici, hamzii, bere şi vin, iar cei mici dăduseră năvală la tarabele cu turtă dulce, halviţă şi vată de zahăr.

La marginea pădurii, pulpele de pui şi cârnăciorii olteneşti sfârâiau pe grătarele aduse de acasă de petrecăreţi. După prima masă la iarbă verde, copiii şi tinerii s-au distrat de minune la fotbal, iar cei mai în vârstă au încind o partidă de cărţi. Şi cum primele raze prevesteau o zi de relaxare, slătinenii s-au pus pe petrecere. „Nu mai avem multe bucurii, însă grătarul a rămas una dintre ele. Să ai familia şi prietenii aproape şi să petreci cu ei. Ce poate fi mai frumos? Avem mâncare, avem băutură, stăm aici până diseară“, a spus Ion Miculce (47 de ani), în timp ce aranja în lada frigorifică sticlele de bere.

Cei mai leneşi au preferat să mănânce micii gata preparaţi şi să bea o bere mai scumpă, dar mai rece. „Nu mă mai car eu de acasă cu scaune, pături şi alte cele. Fac o plimbare cu familia. Mâncăm un mic, bem o bere şi apoi mergem acasă. Am auzit că o să fie şi spectacole şi o să venim şi diseară“, a spus Iulian Panciu (38 de ani).

Elevi de la Palatul Copiilor Slatina vor urca pe scena amenajată la Strehareţi. Micii artişti Alina Obrocea, Iuliana Popescu, Diana Badea, Loredana Voicu şi Iulia Onacea vor încânta după-amiezele de la pădure, iar seara slătinenii îl vor asculta pe folkistul Ion Popa şi vor încinge hore pe muzica Rapsozilor Slatinei. Din program nu vor lipsi concertele formaţiei de estradă Lyra Band, care va aduce spre audiţie valsurile, polka şi marşuri.

Clovnii i-au înveselit pe prichindei

Pe aleile pădurii au fost montate topogane gonflabile, saltele elastice care i-au înnebunit pe cei mici. Din desişul pădurii au  apărut şi clovnii care au venit tocmai de la Braşov să îi distreze pe micuţii slătineni. Cheful oltenesc va ţine ca în poveşti, trei zile şi trei nopţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite