Statuia lui Lenin a fost profanată la Sankt Petersburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statuia lui Lenin a fost profanată la Sankt Petersburg
Statuia lui Lenin a fost profanată la Sankt Petersburg

Persoane necunoscute au profanat şi deteriorat un monument al lui Lenin din Krasnoe Selo, la periferia oraşului Sankt Petersburg, statuia rămânând fără cap, a anunţat o sursă a poliţiei locale, relatează Agerpres.

Sursa a precizat că la faţa locului s-au deplasat reprezentanţii comunităţii locale, iar poliţia a demarat o anchetă asupra cauzelor distrugerii monumentului.

Unii reprezentanţi ai autorităţilor din Sankt Petersburg consideră însă că nu este vorba de un act de vandalism, ci de faptul că monumentul este foarte vechi. "Aparent nu este vorba de un delict. Monumentul este foarte vechi şi e posibil ca el să se fi distrus fără un ajutor din afară", a afirmat o sursă din cadrul administraţiei oraşului de pe Neva, citată de Interfax.

Nu este pentru prima dată când un monument al conducătorului revoluţiei bolşevice este distrus în capitala de nord a Rusiei. În aprilie, statuia lui Lenin de lângă gara Finlanda a fost deteriorată în urma unei explozii, care a provocat o spărtură cu un diametru de aproape un metru pe partea din spate a monumentului.

Autorităţile au anunţat în urmă cu o zi că acest monument va fi demontat. Statuia va apărea însă la locul ei după restaurare, care va dura un an şi va costa opt milioane de ruble.

Numeroase statui ale tătucului revoluţiilor proletare au fost distruse în Rusia după căderea URSS.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite