Peter Jecza s-a stins din viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peter Jecza  s-a stins din viaţă
Peter Jecza s-a stins din viaţă

După înmormântarea poetului Petre Stoica, o altă veste tristă a lovit lumea artistică a României.

Peter Jecza, una din cele mai importante personalităţi culturale contemporane din ţară, a trecut în lumea celor drepţi noaptea trecută. Prietenii şi apropiaţii sculptorului au fost înştiinţaţi de către Sorina Jecza, soţia artistului, printr-un mesaj: „«Triada» Jecza s-a frânt. La ora 2.00, Peter s-a desprins şi a plecat. Îi voi aduce corpul acasă, printre lucrările lui, să-l putem veghea, începând cu ora 17.00, marţi”, a sunat vestea tristă. Aseară, Andrei, încă spera ca tatăl său să îşi revină. Sculptorul era însă în comă, la secţia de Terapie Intensivă a Spitaluiui Judeţean, ţinut în viaţă doar de aparate. Peter Jecza s-a luptat în ultimii doi ani cu cancerul, iar în luna februarie a urmat un tratament la o clinică din Germania, la Heidelberg. Medicii nu au mai putut însă face nimic. 

Prietenii îl deplâng

„S-a stins un mare artist şi un mare om deopotrivă. A fost un artist al culturii române. A creat un fenomen cultural ce-i poartă numele. Odată cu el, dispare o generaţie care a înfiinţat la Timişoara învăţământul plastic. Am pierdut un prieten bun”, a declarat, astăzi, Marcel Tolcea, directorul de la Muzeul de Arte.

Artistul va fi dus acasă la ora 17.00, la Casa Triade din Timişoara. Peter Jecza s-a născut în 16 octombrie 1939, în localitatea Sfântul Gheorghe, judeţul Covasna.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite