Peste 4 milioane de lei din averea lui Dan Ioan Popescu, confiscaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis confiscarea a peste 4 milioane de lei din averea dobândită de fostul ministru PSD Dan Ioan Popescu şi soţia sa. Soluţia poate fi contestată în termen de 30 de zile la un complet superior.

Conform unor surse din magistratură, citate de Mediafax, ICCJ a admis sesizarea procurorului general al României, constatând, prin sentinţa civilă 3932 din 14 iulie 2011, "că persoanele cercetate au efectuat cheltuieli nejustificate de 4. 081. 676, 80 lei (950.000 de euro-n.r.)" şi a dispus confiscarea sumei şi obligarea persoanele cercetate să plătească această sumă la bugetul de stat în termen de 30 de zile de la rămânerea irevocabilă a prezentei sentinţe.

Decizia poate fi contestată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Judecătorii menţin sechestrul asigurător şi obligă persoanele cercetate să achite la bugetul de stat suma de 17.935 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Un complet de nouă judecători al ICCJ decidea, în aprilie 2008, ca procesul privind averea dobândită de fostul ministru PSD Dan Ioan Popescu şi soţia să fie reluat de Secţia de Contencios-Administrativ şi Fiscal a instanţei supreme, după ce fusese închis pe motiv că procurorul general Ilie Botoş, cel care a cerut verificarea averii fostului demnitar, nu şi-a întemeiat suficient solicitarea de verificare, nu are dovezi şi sursele s-au limitat doar la două articole din presă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite