Peste 10.000 poliţişti vor păzi, de luni, noul an şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare şcoală din România va fi supreavegheată, începând de luni, 13 septembrie, de echipaje ale poliţiei.

 Şeful Poliţiei Române, chestorul principal Petre Tobă a dispus, pentru acest an şcolar, elaborarea unui plan de măsuri concrete pentru asigurarea ordinii şi siguranţei în şcoli şi în zonele adiacente.


Potrivit IGPR, în aceste acţiuni vor fi angrenaţi 10.115 poliţişti, din care 8.296 de ordine publică, 1.132 de la  rutieră, 628 de investigaţii criminale, 29 de investigarea fraudelor, 23 de analiză şi prevenirea criminalităţii, 7 de la criminalistică, precum şi 283 alte forţe (poliţie comunitară, jandarmi, poliţie de frontieră şi elevi). Astfel, fiecare unitate de învăţământ aflată în zona de competenţă, va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, asigurându-se, totodată, supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.
 
Mai puţine infracţiuni în zona şcolilor
Măsurile luate de poliţie, anul trecut, a dus la scăderea cu peste 25% a infracţiunilor comise în zonele unităţilor de învăţământ, şicu 30,3% a celor comise de elevi. Statisticile mai arată că, prezenţa poliţiştilor în apropierea instituţiilor de învăţământ a redus, în anul şcolar 2009-2010, tâlhăriile cu 48,7% , vătămările corporale, cu 41,7% şi ameninţările cu 39,7%.

Mai puţini elevi răniţi în accidente

A scăzut şi numărul accidentelor în care au fost implicaţi elevi. Astfel, faşă de anul şcolar 2008-2009, anul trecut s-au înregistrat cu 12,47 mai puţine accidente de circulaţie în care au fost implicaţi şcolari. Numărul elevilor decedaţi în accidentele rutiere este mai mic cu 30,5%, faţă de anul anterior, iar cel al răniţilor grav, cu 8, 10 %.

Şoferi, circulaţi prudent, în zona şcolilor!

Poliţia recomandă şoferilor să conducă "responsabil" în zona unităţilor de învăţământ, deoarece, în orice moment, este posibil să le iasă în faţă un copil care traversează alergând, fără să se asigure. Şi adolescenţii pot fi victime ale accidentelor de circulaţie, dacă nu stăpânesc mopedul sau bicicleta, ori se aventurează în manevre periculoase, doar de dragul de a-şi arăta "măestria".

Fără bijuterii şi telefoane scumpe

Obiectele de valoare mici, cum sunt bijuteriile, telefoanele ori ceasurile scumpe, pot atrage hoţii ca un magnet. Poliţiştii îi avertizează pe părinţi să aibă mare grijă la ce poartă elevii la şcoală, pentru a nu fi victimele jafurilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite